Početna - IZDVOJENO - Energo uvodi akontacijsko plaćanje grijanja

Energo uvodi akontacijsko plaćanje grijanja

Energo uvodi akontacijsko plaćanje centralnog grijanja, a njihov razlog za to je kako bi mnogima olakšali plaćanje iako sse takva praksa  u zadnje vrijeme sve manje sviđa HEP-ovim korisnicima gdje je sve više građana koji više ne žele plaćati  akontacijske rate. Svi oni koji do 23. siječnja skolpe takav ugovor s Energom grijanje će plaćati prema procijenjenim akontacijskim ratama već od veljače.

Riječki Energo svima koji su u sustavu njihovih toplana nudi mogućnost da grijanje ubuduće plaćaju u dva obračunska razdoblja, prema procijenjenim akontacijski ratama, tijekom cijele godine. Oni koji imaju 50-postotnu subvenciju troškova grijanja i dalje će plaćati na stari način, a svi će toplu vodu i dalje svaki mjesec plaćati prema stvarnoj potrošnji.

Mjesečne akontacijske rate bit će izračunate prema prosječnoj potrošnji u protekle tri godine. Na kraju svakog obračunskog razdoblja bit će obračunata razlika koja, ovisno o stvarnoj potrošnji, može rezultirati povratom preplaćenog iznosa ili doplatom preostalog duga, kaže Damir Neznanović Energov voditelj tarifnih sustava za toplinsku energiju koji poziva sve korisnike koji žele ostvariti to pravo da na Energovim stranicama www.energo.hr preuzmu zahtjev za sklapanje ugovora, ispune ga i pošalju na adresu info@energo.hr ili da dođu osobno, svakog radnog dana od 7-11 te podignu zahtjev.

Nakon što popunite zahtjev kontaktirat će vas ljudi iz Energa te priopćiti kolika bi bila akontacijska rata za to razdoblje i temeljem toga odlučiti hoće li sklopiti ugovor ili ne.

Ako žele, bit će pozvani da potpišu ugovor na godinu dana, za dva obračunska razdoblja: prvo je do kraja lipnja, a drugo od srpnja do prosinca.

Uvijek postoji opcija da oni koji žele i dalje plaćaju koliko su potrošili. Prvenstveno su rate namijenjene onima kojima bi to malo rasteretilo kućni budžet.

Izvor: radio rijeka

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...