Početna - IZDVOJENO - FOTO: Marunada Liganj 2013.
Marunada Liganj 2013
foto: Afs Franjo Slavić

FOTO: Marunada Liganj 2013.

Proslavom u Lignju završena je jubilarna, 40. slavna i dobro posjećena lovransko-opatijska gastromanifestacije Marunada.
Vrijeme, nažalost, nije bilo naklonjeno organizatorima, ali zato je  posljednjeg vikenda u prodaji bilo najviše plodova maruna, što nas veseli s obzirom na činjenicu da je ove godine osa šiškarica pogodila stabla maruna i plodovi su dozrijevali kasnije no inače.
Iako to nije sretna činjenica, no maruni kao da su znali kada ih treba biti najviše, na velikom finalu Marunade.

Delicija od maruna nije nedostajalo, a sve sladokusce mogli su razveseliti slatki, fini kolači od kestena. Osim navedenog, kao što to obično i bude, jedna od delicija maruna je i med od maruna koji se mogao vidjeti i kupiti u vrhunski uređenoj konobi – suvenirnici “Kožul”. Marunadi su prisustvovali i članovi planinarskog društva Kobac, a na njihovom štanu sigurno nitko nije ostao gladan (priložena fotografija).

Osim ponude maruna, u Lignju se mogla vidjeti i vrlo dobro organizirana izložba gljiva uz stručna predavanja u prostoru boćarije u Lignju.

Da ne bi ispalo da se u Lignju samo dobro jelo, cijelu manifestaciju začinio je prigodan program na kojem su nastupili Edi Lazarić, Kokonić i Masko, grupa Maestral, klapa Nevera, istarke Šćike i grupa Pešekani.

Osim domaćih ljudi koji tradicionalno posjećuju Marunadu, bilo je vrlo lijepo za vidjeti i nekoliko autobusa stranih registarskih oznaka.

Pogledajte djelić atmosfere iz naše fotogalerije:

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...