Početna - GOSPODARSTVO - FOTO: Svečana sjednica Gradskog Vijeća Grada Opatije
Svečana sjednica Gradskog Vijeća Grada Opatije

FOTO: Svečana sjednica Gradskog Vijeća Grada Opatije

Povodom Dana Grada Opatije, u novootvorenoj sportskoj dvorani Marino Cvetković, održana je svečana sjednica Gradskog Vijeća Grada Opatije. U fantastičnom prostoru dvorane, s izvrsnom akustikom, u samu sjednicu vijećnike je uvela naša poznata umjetnica Ana Rucner, koja je prvo, naravno, odsvirala Lijepu našu, potom Odu radosti te u narednom bloku izvedbi i Serenadu Opatiji, neizostavni pozdrav Gradu. Voditeljski posao je odradio poznati riječki voditelj Robert Ferlin.
Svečanu sjednicu Gradskog Vijeća Opatije pozdravnim govorom otvorio je njen predsjednik g. Viktor Peršić, te gradonačelnik Grada Opatije g. Ivo Dujmić.
Na ovoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja Grada Opatije. G. Eduard Grizilo dobitnik zahvalnice gradonačelnika. G. Oleg Mandić ispred UAB-a i antifašista Opatije (najbrojnije udruge) primio je godišnju nagradu za područje kulture. Ispred udruge Žmergo gđica Ana Golja primila je nagradu za područje zaštite okoliša, a godišnju nagradu za područje sporta dobio je i g. Dragutin Galina koji u Opatiji radi kao dugogodišnji karate trener. Nagradu u području kulture dobio je i prof. dr. sc. Robert Žigulić koji se bavi povijesnim i rodoslovnim istraživanjima Liburnijskog kraja. Za područje odgoja i kulture nagradu je dobila gđa Olivera Mirković, a nagrada za razvoj kulture mladih “otišla” je udruzi Kulturni front i njenom predsjedniku Ivanu Cerovcu. Prestižnu nagradu za životno djelo na prijedlog struke dobio je poznati ugostitelj Josip Tariba.
Titulu počasnoga građanina Opatije dobio je predstojnik ureda saveznoga kancelara Republike Austrije g. Manferd Matzka, koji je ujedno i osvojio simpatije Opatijaca koji se prisutnima u zahvali obratio na tečnom hrvatskom jeziku.
Po završetku sjednice, sve prisutne iznenadili su bogatom zakuskom svojom “umjetnošću” i okusima ugostitelji iz GH Adriatic-a, a za potpuni ugođaj svojim ugodnim glasovima i ukusnom elegancijom pobrinula se ženska klapa Volosko uz pratnju gitare…

Kako je sve izgledalo možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...