Početna - IZDVOJENO - Get Online Week 2014 u Rijeci!
Foto: web

Get Online Week 2014 u Rijeci!

Centar tehničke kulture Rijeka se zajedno s partnerima uključio u europsku kampanju Get Online Week 2014 koja ove godine naglasak stavlja na stjecanje informatičkih znanja i vještina u svrhu zapošljavanja. U njega će se uključiti knjižnice, obrazovne ustanove i neprofitne organizacije iz 30 zemalja kako bi tisućama ljudi omogućile certificiranje, treninge i bolji pristup tržištu rada.

Naime, upravo su ICT stručnjaci tražena radna snaga u Europi. Get Online Week je dio veće kampanje „e-Skills for jobs 2014“ koja je nastala na inicijativu Europske komisije. Krovna organizacija za GOW 2014 je Telecentre – Europe. Program kojim će se CTK Rijeka i partneri uključiti u međunarodnu manifestaciju namijenjen je svim uzrastima – od djece do umirovljenika. Posjetitelji Get Online Weeka će moći napraviti svoje prve korake na društvenim mrežama, naučiti kako bolje koristiti Internet pretraživače i Office alate, koje platforme im mogu poslužiti za pronalazak posla ili stipendije, koje online platforme za učenje postoje u Rijeci ali i u svijetu, kao i više o EU alatima za mlade. Partneri u kampanji su Telecentar, E-GLAS d.o.o., RICOUNT, GSR Pod Učkun, Bura znanja te life coachevima Tamarom Radojević i Tomslavom Tomićem.

Središnji događaj riječkog Get Online Weeka je okrugli stol Lokalna koalicija za zapošljavanje u digitalnoj industriji, koji će se održati u srijedu 26. ožujka 2014., a na njemu će sudjelovati djelatnici, istraživači i donositelji odluka u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija iz Rijeke i Primorsko-goranske županije. Govorit će se o njihovom umrežavanju nacionalnoj i europskoj razini, te Digitalnoj agendi za kreativnu Hrvatsku.

Sve radionice, predavanja i prezentacije su besplatne za sve građane, a održat će se u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka (Školjić 6) od 24. do 30 ožujka 2014. Prijave su obavezne putem Internet stranice CTK Rijeka zbog ograničenog broja sudionika.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...