Početna - IZDVOJENO - Google portal s ustavima cijelog svijeta
google

Google portal s ustavima cijelog svijeta

Google je u ponedjeljak u New Yorku predstavio svoj novi projekt. Riječ je o portalu koji je na jednom mjestu skupio ustave iz cijelog svijeta.

“Željeli smo okupiti i organizirati on line ustave, učiniti ih pristupačnim na univerzalni način i korisnim vladama koje se nađu u ustavnom postupku”, objasnio je Jared Cohen, direktor Google Ideas, predstavljajući stranicu www.constituteproject.org u New Yorku, gdje se ovog tjedna održava opća skupština UN-a.

Constituteproject
Inicijativa koju podržava američko-britanski sveučilišni program pod nazivom »Komparativni projekt ustava« omogućava pristup svim ustavima koji su bili na snazi u pojedinoj zemlji do rujna 2013.

Obuhvaća više od 350 tematskih ulaza kako bi se olakšala usporedba nekih pitanja, primjerice prava manjina ili financiranje izbornih kampanja.

Sljedeći korak bit će učiniti portal dostupan na šest jezika UN-a (engleski, francuski, španjolski, ruski, arapski i kineski).

Jedan od ciljeva Googlea je olakšati izradu ustava zemalja koje izlaze iz političke krize ili oružanog sukoba. »Ti ustavi i ti vladini dokumenti važna su prilika za te zemlje«, istaknuo je Cohen.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...