Početna - IZDVOJENO - Od 1. listopada dopunsko HZZO-a 70 kuna
Dopunsko zdravstveno osiguranje

Od 1. listopada dopunsko HZZO-a 70 kuna

Na sjednici UV HZZO-a odlučeno je da će od 01. listopada na snazi biti nove cijene dopunskog zdravstvenog osigurnanja u iznosu od 70,00 kuna. Ništa osim cijene se neće mijenjati, dakle, broj žiro-računa na koji se polica uplaćuje i poziv na broj neće biti promijenjeni.

Osiguranici koji dopunsko zdravstveno osiguranje plaćaju trajnim nalogom putem OTP banke, Diners cluba ili American expressa ne moraju činiti ništa budući da  će HZZO automatski obaviti sve izmjene koje su potrebne, no građani koji premiju osiguranja plaćaju trajnim nalogom u drugim bankama dužni su sami podnijeti zahtjev kako bi im se korigirao mjesečni iznos.

U slučaju umirovljenika koji su administrativnom zabranom ugovorili plaćanje premije, HZZO će korigirati iznos premije pa ne moraju dolaziti u HZZO ni u HZMO.

Što se tiče osiguranika koji su unaprijed platili premiju, njima će se obračunati preplaćeni iznos te će na taj način umanjiti buduće obveze ili će jednostavno moći zatražiti povrat preplaćenog iznosa.

Osim toga, i iskaznice koje smo koristili do sada će se mijenjati, no nema potrebe za žurbom budući da ćete stare iskaznice moći koristiti sve dok ne dobijete novu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...