Početna - ZABAVA - Izgledajte savršeno svaki dan izbjegavajući ove pogreške
žena
foto:pexels

Izgledajte savršeno svaki dan izbjegavajući ove pogreške

Ukoliko ste među onima kojima je potrebno puno truda i vremena kako bi izgledali besprijekorno pročitajte koje su to pogreške koje su krive za bespotrebno odzimanje vremena.

  1. Last minute pripreme

Šalica kave u jednoj ruci, četkica za nanošenje pudera u drugoj, a samo jedno pitanje u glavi: „Što ću danas odjenuti?“ Jednostavnije rečeno, najbolji recept za kašnjenje na posao. Ovakav stres možete izbjeći na način da večer prije pripremite odjeću koju želite odjenuti, a time i povećavate mogućnost da taj dan izgledate savršeno.

  1. Prilagodite odijevanje vremenskim uvjetima

Prilagodite se vremenskim uvjetima, a ne godišnjem dobu. Krzneni kaput i kišni dan nisu dobitna kombinacija, čak i kada je to sredinom prosinca. Isto tako, tanki baloneri ili kaputi nisu namijenjeni za dane kada je temperatura ispod nule. Naučite paziti na svoje zdravlje, ali i odijevati se sa stilom. To je, pak, dobitna kombinacija!

  1. Prilagodite se prostoru u kojem se nalazite

Nošenje visokih potpetica za hodanje po kamenitom tlu ili koktel-haljina za odlazak na posao neće učiniti ništa kako bi se popravio vaš izgled. Naprotiv, imat će suprotan efekt. Cijena i marka onoga što nosite u ovakvim slučajevima nisu bitne, stoga obratite pozornost na udobnost!

  1. Odaberite pravi konfekcijski broj

Zasigurno svatko od nas ima poseban komad odjeće koji čuvamo za “neke bolje dane”. No, jako je važno da čekamo pravo vrijeme za to. Također izbjegavajte konstantno praćenje trendova i sniženja, jer će vas ono prisiliti na kupnju stvari koje vam zapravo nisu ni potrebne i koje ne odgovaraju vašoj figuri tijela.

  1. Manji nedostaci

Izgužvanu majicu, malu mrlju, opušten konac ili male dlačice vašeg omiljenog ljubimca vi možete ignorirati, ali zasigurno netko drugi neće. Stoga izbjegavajte nositi izgužvanu odjeću te uvijek uz sebe imajte mali set za šivanje ili vrpcu za uklanjanje nečistoća s odjeće.

  1. Zavolite modne dodatke

Uz jako malo modnih dodataka možete izgledati potpuno chic. Birajte ih ovisno o kombinaciji odjeće koju nosite, a mogu biti različiti, od šala, šešira, remena, pa do različitih vrsta nakita.

  1. Izbjegavajte nekvalitetan materijal

Sintetičke tkanine mogu se pronaći po povoljnim cijenama, ali one stvarno tako i izgledaju. Brzo se gužvaju i zaprljaju te gube svoj prvotni oblik. Savjetujemo vam da odabirete odjeću od pamuka, svile, trapera i sličnih materijala iako je skuplja od sintetičke odjeće, no sigurni smo da ćete se osjećati bolje, a pritom i izgledati savršenije.

  1. Kombinacija boja

Odabir savršene sheme boja odjeće uistinu je zahtjevniji posao. Osim što se boje moraju međusobno slagati jedne s drugima, potrebno ih je prilagoditi vlastitom tenu.

  1. Neobični uzorci

Trebali biste biti oprezni prilikom odabira uzoraka i printa na odjeći. Poznati leopard-uzorak, ako se loše kombinira, može izgledati vulgarno, stoga, ako niste sigurni kako ga kombinirati, držite se primjera kojim ne možete pogriješiti, primjerice, karirani uzorak, geometrijski dizajn, točkice pruge i slično.

  1. Pogrešan odabir donjeg rublja

Iako možda smatrate da ovaj aspekt nije važan, varate se. Interna neudobnost utječe na naš vanjski izgled i ponašanje, stoga budite oprezni u odabiru donjeg rublja. Udobnost prije svega!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) ”Casabianca” oduševila Ljetnu pozornicu u Opatiji

Hit predstava „Casabianca“ oduševila je sinoć rasprodanu i prepunu Ljetnu pozornicu na kojoj je dvije tisuće posjetitelja uživalo u duhovitim ...