Početna - ZABAVA - Jednostavan trik za otkrivanje je li vaša kosa zdrava
kosa
foto:pexels

Jednostavan trik za otkrivanje je li vaša kosa zdrava

Peremo, sušimo, peglamo, kovrčamo, bojamo, izlažemo suncu, vežemo gumicama, sprejamo lakovima za kosu….sve to i još više svakodnevno podnosi naša kosa, a uz sve to jednostavno je nemoguće izbjeći razna oštećenja.

Kad je riječ o oštećenjima, postoje ona mala i nešto veća, a postoji jedan zaista jednostavn trik kojim ćete moći otkriti u koliko je lošem stanju vaša kosa. Sve što je potrebno je jedna vlas kose i jedna čaša vode.
Što napraviti? Napunite 3/4 čaše vodom te ubacite vlas u nju. Ako ona ostane na vrhu, sve je dobro. Ako potone na dno čaše, imate problem.
 
Što to znači? Sve se svodi na poroznost vaše kose, odnosno koji je stupanj njezinog upijanja. Ako je vanjski sloj, odnosno kutikula, uništena, voda će procuriti kroz, odnosno to je ono što će vlas pritisnuti te ju potopiti.
Kako brzo ublažiti štetu? Priuštite svojoj kosi jednom tjedno hranjivu masku za jačanje vanjskih slojeva.
Također, pokušajte što manje koristiti vruće alate za stiliziranje, a ako baš nije jako hitno, odgodite još malo i odlazak frizeru kako biste svojoj kosi priuštili priliku da se dodatno oporavi.
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) ”Casabianca” oduševila Ljetnu pozornicu u Opatiji

Hit predstava „Casabianca“ oduševila je sinoć rasprodanu i prepunu Ljetnu pozornicu na kojoj je dvije tisuće posjetitelja uživalo u duhovitim ...