Početna - IZDVOJENO - Izložba „Akvizicije 2010.- 2014.“ u Muzeju grada Rijeke
izlozba
web

Izložba „Akvizicije 2010.- 2014.“ u Muzeju grada Rijeke

Izložba je otvorena 23. listopada, a bit će tu do 15. veljače slijedeće godine. Izložba je to gdje se mogu pogledati predmeti koji su u zbirke Muzeja grada Rijeke ušli u prošle četiri godine. Ovo je peta takva izložba po redu, a ujedno je i dvadeset godina Muzeja grada Rijeke pošto se akvizicije otvaraju svakih četiri godina.

Na izložbi možete razgledati niz raznovrsnih eksponata, od umjetničkih slika, filmskih i kazališnih plakata, preko namještaja, do vrijednih knjiga i drugih predmeta. Ovom je prilikom po prvi puta predstavljena javnosti i muzejska knjižnica, osnovana 1976. pri Muzeju narodne revolucije iz kojeg je kasnije nastao Muzej grada Rijeke. Voditeljica knjižnice Jasna Milinković posebno je istaknula izloženu knjigu o povijesti trsatskog svetišta Petra Francetića iz 1718. godine, koja je najstariji primjerak u muzejskoj knjižnici.

Ravnatelj muzeja Ervin Dubrović zahvalio se autoricama izložbe, Jeleni Dunato, Mariji Lazanja Dušević, Jasni Milinković, Deborah Pustišek, Nadi Sabljić i Sabrini Žigo, a nekoliko riječi o dizajnu rekla je stalna suradnica Vesna Rožman.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...