Početna - IZDVOJENO - Izložba “Srednjovjekovnih sprava za mučenje” u “Juraju Šporeru”
Umjetnički paviljon Juraj Šporer

Izložba “Srednjovjekovnih sprava za mučenje” u “Juraju Šporeru”

U Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” u Opatiji do 04. rujna biti će otvorena izložba “mračnog doba” ljudske povijesti, odnosno izložba “Srednjovjekovnih sprava za mučenje”. Na ovoj izložbi moći će se vidjeti preko pedeset rekonsruiranih sprava za mučenje koja su se koristila u srednjem vijeku. Upozoravamo posjetitelje da su izložene sprave vrlo sablasne i jezive, te želimo uputiti apel građanima slabijeg zdravstvenog stanja da ne posjećuju ovu izložbu. Svi oni koji imaju “želudac” za gledanje ovakvih sprava pozvani su da dođu i da vide kako su se u srednjem vijeku kažnjavali “heretici”, “vještice” i ini drugi koji nisu odgovarali ondašnjem sustavu društvenog ustrojstva.
Spomenute sprave za mučenje koristile su se od srednjeg vijeka pa sve do 18. stoljeća (a i dulje) i to u svim dijelovima Europe. Autor izložbe i vlasnik impresivne kolekcije sprava za mučenje je poljski umjetnik i kolekcionar Piotr Buczkowski.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...