Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Kako SDP može govoriti o reformama kada nijednu nisu proveli – neka prvo sebe reformiraju
karamarko izjava četvrtak 2
foto: HDZ

Karamarko: Kako SDP može govoriti o reformama kada nijednu nisu proveli – neka prvo sebe reformiraju

Predsjednik Tomislav Karamarko u petak je u središnjici HDZ-a odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog,  razgovore s Mostom, program reformi nužan za oporavak gospodarstva, neuspješni mandat nesposobne SDP-ove vlada koja nije provela nijednu reformu i upropastila je gospodarstvo…

U nastavku donosimo ključne poruke:

O RAZGOVORIMA S MOSTOM

Radi se reformama – koje bi trebale biti provedene sljedećih nekoliko godina. Čini se da će danas riječ biti upravo o tome – fazama, dinamici i tajmingu. Spremni smo na sve budući da imamo spremne programe. Očekujemo da programi budu uistinu realno provedeni – da to rade kompetentni ljudi.

O REFORMAMA 

Nakon današnjeg sastanka mnoge će stvari biti jasnije. Svaki dan donosi jasniju sliku tko što hoće, tko je kako pozicioniran i tko je pripremljen za te reforme. A tko nije! Oni koji četiri godine nisu proveli nikakvu reformu, unazadili državu u svakom pogledu, doista ne vidim što bi sada reformirali. Moraju reformirati sami sebe.

O TRIPARTITNOJ VLADI 

Rekao sam što mislim o tripartitnoj vladi, uvijek ću o njoj htjeti pričati i na taj način pokazivati dobru volju. Jer – građanima je previše ovog rastezanja. Druga stvar, imam pravo biti skeptičan oko mogućnosti funkcioniranja takve vlade i kako bi ona funkcionirala. referiram dualni odnos nas i Mosta – u koji poslije možemo, kada stvorimo jedan okvir, pozvati i stručnjake koji su možda i lijeve političke opcije – to nas, zapravo, neće ni zanimati ako su eksperti.

O BOLJITKU DOMOVINE

Kao stranka koja je pobijedila imamo svoje ambicije, međutim u našem priopćenju zaključaka poslali smo da smo spremni razgovarati o svemu što će Hrvatskoj donijeti boljitak, pa i u kadrovskom smislu. Reformski i kadrovski paket moraju biti usklađeni. Sve što je napredak za Hrvatsku – za nas je dobrodošlo i želimo u tome prednjačiti!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...