Početna - IZDVOJENO - Karneval u Lovranu
web

Karneval u Lovranu

Sutra je otvaranje manifestacije Karneval Lovran 2015. i dizanje Pusta kao i  karnevalske zastave, početak je u 17:00 sati, a mjesto održavanja je Trg slobode. Nakon toga je otvaranje izložbe fotografija ”Pusne užanci“ Jerka Gudca i Eduarda Primožića i članova karnevalske grupe “In bambo veritas”. Izložba je donatorskog karaktera te će se prikupljenim sredstvima financirati prva fotomonografija o maškarama.

Slijedeći događaj je na rasporedu 07. velječe u jutarnjim satima , 14. Zubijada, natjecanje u ribolovu pod maskama, a poslijepodne je dječja reduta dok je večer namjenjena pusnim tancima u restoranu Kvarner.

08. veljače je Međunarodna karnevalska povorka na potezu od hotela ”Excelsior“ do lovranskog mula, voditelji su Lipovšek i Grdinić, a bit će tu i  Zvijezdana Klobčar Filčić.

U nedjelja, 15. veljače bit će   pobiranje jaj z armonikun po stareh užancah.

U srijedu 18. veljače lovranski pust će platiti za sve grijehe i nedaće.

Kad je riječ o ovogodišnjoj Međunarodnoj povori bit će tu i posjetitelji iz Karlovca, Zagreba  Pule. Već su prijavljene neke grupe, a sto su  Zmešani Volosko, Lumber klub Opatija, Zijat, sost, tancat i pit, Zametske maškare i zvončari, Mučićeve maškare, Šjme Topolc, KU Kunpanija z Halubja, Dječji vrtić Grobnički tići, Čepljonske maškare, Mažoretkinje iz Nedelišća, EKD Veseli Kornat, Stare gedore, 105 pa opet, Krabulje Kožljak, Maškarana skupina Šušnjevica, Pusno društvo Mune i lovranski osnovnoškolci.

Prijave se ove godine primaju  isključivo preko linka na web  stranicama općine Lovran, a otvorene su do 31. siječnja ili do ukupno prijavljenih 40 važećih prijava.

Za sve informacije možete se obratiti u Općinu Lovran (tel: 051/ 291-045, fax. 051/ 294-862 ili gospodinu Radovanu Trinajstić (tel: 051/ 291-584, mob.: 091/537-3433).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...