Početna - IZDVOJENO - Kiša napunila vodotoke
Rječina

Kiša napunila vodotoke

Iz “Hrvatskih voda” najavljeno je da će tijekom dana bit ukinute redovne mjere obrane od poplave na Rječini u Martinovu Selu.Vodostaj je zaustavljen na 80 cm i zahvaljujući dobroj pripremi situacija je pod kontrolom. Naime, veće količine kiše uzrokovale su manje probleme u održavanju vodotoka na širem riječkom području.

Dežurne službe Hrvatskih voda jučer su sanirale jedan manji krater na području Jelenja. U Brodu na Kupi nisu ni proglašavane bilo kakve mjere obrane, dok je u Lokvama kraće vrijeme bila zatvorena cesta prema Park šumi Golubinjak, zbog izlijevanja Lokvarke.

Parg kraj Čabra rekorder je po količni padalina izmjerenih u protekla 24 sata, tamo je palo 59 litara kiše po četvornom metru. U Karlobagu 46, Kukuljanovu 36, Crnom Lugu 35 te u Rijeci 34 litre. Prema podacima Pomorskog meteorološkog ureda u Rijeci, osim dosta kiše, siječanj na našem području bitno odstupa i u temperaturama koje su 5 do 7 stupnjeva više od uobičajenih siječanjskih i bivaju izmjerene u ožujku ili čak travnju.

Ekstremno toplo vrijeme za ovo doba godine ipak je, čini se, pri kraju jer meteorolozi za početak vikenda najavljuju izmjenu godišnjih doba i dolazak zime: osjetni pad temperatura i snijeg na goranskom području.

Premda je za 20. dan siječnja gotovo nevjerojatno, u rubrici visine snijega nema niti jedne jedine izmjerene visine snježnog pokrivača.

Foto: Franjo Slavić

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...