Početna - IZDVOJENO - KK Kvarner: Sezona velikih očekivanja
Košarka

KK Kvarner: Sezona velikih očekivanja

Ove subote susretima 1. kola kreće nova sezona košarkaške A-1 lige. Košarkaši Kvarnera ugostit će prošlogodišnjeg ABA-ligaša Splita. Utakmica će se odigrati sutra u 18 sati.

Domaći košarkaši nadaju se ponavljanju prošlogodišnjeg uspjeha, kada su osvojili odlično peto mjesto u Hrvatskoj. No čak i veći uspjeh od rezultatskog je bio taj što se košarka u Rijeci vratila na velika vrata, dvorana Dinko Lukarić redovito ispunjena, a navijači zadovoljni. U novu sezonu se ulazi s gotovo identičnim kadrom, uz par “kozmetičkih” promjena. Zadržan je kostur ekipe u trojcu Krivec-Škifić-Radić, a definitivno najviše će nedostajati Dino Cinac, koji je pojačao šibenski Jolly te dosadašnji kapetan Matteo Juričić. Umjesto njih dovedeni su Marko Proleta (Dubrovnik) i Marijan Čakarun (Borik), a seniorima su priključeni i tri igrača iz omladinskog pogona: Šamanić, Miličević i Kučan. Smatram da je ulazak u Ligu za Prvaka realan cilj ove ekipe.

Od nekad velikog kluba, ostalo je samo veliko ime. Ta rečenica u potpunosti opisuje današnjicu KK Splita. Nakon turbulentnog ljeta u kojem su kao klub jedva opstali, stižu na vrući teren u Rijeci. I dalje je to solidna ekipa za ovaj rang natjecanja, ostali su Subotić, Mimica, Siriščević te Markulin. Najviše problema će imati pod košem, a neiskustvo gostujućih centara morao bi iskoristiti odlični Radić.

U svakom slučaju očekuje nas zanimljiva utakmica, a nadamo se da će kao i u prethodne dvije pobjedu izvući Kvarner.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...