Početna - GLAZBA - Koncert francuske glazbe u Zajcu pod vodstvom maestra Matvejeffa

Koncert francuske glazbe u Zajcu pod vodstvom maestra Matvejeffa

Koncertna sezona u HNK Ivana pl. Zajca nastavlja se u subotu, 20. veljače 2021. simfonijskim koncertom „Fauré, Saint-Saëns, Ravel“. Pred članove Riječkog simfonijskog orkestra ponovno će stati, prvi put ove sezone, počasni gost dirigent Ville Matvejeff, te će pod njegovim vodstvom izvesti program s nekim od najljepših stranica francuske klasične glazbe odnosno, kao što i stoji u naslovu koncerta, djela trojice glasovitih francuskih skladatelja.
Program će otvoriti suita “Pelléas et Mélisande” Gabriela Fauréa, jednog od najistaknutijih francuskih skladatelja svoje generacije čiji je glazbeni stil utjecao na mnoge skladatelje 20. stoljeća. “Pelléas et Mélisande” originalno je napisana 1898. godine kao scenska glazba za uprizorenje istoimene drame Mauricea Maeterlincka, tragične priče o zabranjenoj ljubavi, u Londonu. Tek nakon premijere i niza izvedbi, preradio ju je u orkestralnu suitu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Druga sezona britanske serije “Hotel Portofino” nastavlja se snimati i u Opatiji

Produkcijska kuća Drugi plan d.o.o., u suradnji s Eagle Eye Drama Production iz Velike Britanije priprema snimanje druge sezone dramske ...