Početna - IZDVOJENO - Marc Abrams i Roberto Gatto stižu na 25. Jazz Time Rijeka
fb-share

Marc Abrams i Roberto Gatto stižu na 25. Jazz Time Rijeka

Marc Abrams Trio i Roberto Gatto Trio nastupit će na jubilarnom izdanju festivala Jazz Time Rijeka, uz plejadu kvalitetnih, već najavljenih domaćih glazbenika.

Po otvorenju festivala, u srijedu 16.11. od 20 sati, nastupit će Roberto Gatto PerfectTrio u sastavu Roberto Gatto (bubanj), Alfonso Santimone (piano) i Pierpaolo Ranieri (bas).

Roberto Gatto je jedan od najzanimljivijih talijanskih bubnjara i skladatelja. Poznat je po sjajnoj bubnjarskoj tehnici i sklonosti istraživanju, a skupine koje vodi karakterizira toplina svojstvena mediteranskoj kulturi. Tijekom karijere surađivao je sa slavnim jazzistima, među ostalima s Leeom Konitzom, Chetom Bakerom, Tommyjem Flanaganom, Artom Farmerom, Freddyjem Hubbardom, Gatom Barbierijem, Patom Methenyjem, Joeom Zawinulom, Philom Woodsom i Joeom Lovanom, ali i glazbenicima drugih žanrova, primjerice Enniom Morriconeom. Više od trideset godina djeluje s vlastitim sastavima. Na nekima od dvadesetak albuma koje je snimio kao vođa sastava uz njega su svirali vodeći jazzisti kao što su Michael Brecker i John Scofield. Sklada glazbu za vlastite sastave, a napisao je i mnoga djela za filmove. Djeluje i na području glazbene pedagogije. Nagrađivan je glazbenik koji je zauzimao prva mjesta na godišnjim listama uglednih glazbenih magazina. Ne zaboravljajući na važnost tradicije, oslanjajući se na elektroniku i improvizaciju, sa svojim PerfectTriom istražuje nove zvukovne mogućnosti stvarajući glazbu iznimne energije i groovea, ali i lirizma.

U četvrtak 17.11. predstavit će se Marc Abrams Trio. Marc Abrams rođen je u New Yorku. U osamdesetima preselio se u Italiju i od tada surađuje sa vrhunskim talijanskim glazbenicima. Od njegovih suradnji valja izdvojiti snimke sa Chetom Bakerom, Salom Nisticom, Karlom Bergerom, Tony Lakatosom i Al Fosterom.

Na 25.JazzTime Rijeka, Abrams se predstavlja sa svojim triom u četvrtak 17.11. na pozornici HKD na Sušaku. Nevio Zaninotto na saksofonu, Zlatko Kaučić na bubnjevima i Marc Abrams na kontrabasu odsvirat će “Freedom Suite Revisited”, svojevrstan omaž kompoziciji “Freedom Suite” legende jazza Sonnya Rollinsa, 19 minutnom glazbenom savršenstvu kojime je, samo uz pratnju basa (Oscar Pettiford) i bubnja (Max Roach), Rollins progovorio o rasizmu u Americi 50-tih godina.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...