Početna - IZDVOJENO - Marišćina kreće u probni rad
Foto: web

Marišćina kreće u probni rad

Marišćina, manje-više ovakva kakva jest, ide dalje, jer ona neme, lokacijsku alternativu, a ni država novac da gradi neki novi županijski centar za otpad iz početka. Stoga je Komadina poručio show must go on.

Uostalom tako je, posve očekivano, glasovala vladajuća garnitura županijske skupštine, prihvativši točku dnevnog reda »Izvješće o aktivnostima na provedbi projekta ŽCGO Marišćina«. Oporbeni vijećnici, kako su i najavili, bili su složni i svi su odreda glasali protiv izvješća kojim je trgovačko društvo Ekoplus trebalo objasniti županu Komadini što je poduzelo da popravi projekt Marišćina.To jest, da ŽCGO uskladi sa zahtjevima zadnje i neovisne revizije koju je za ovu investiciju naručila i platila sama Primorsko-goranska županija. Negativan stav prema ovakvom izvješću nije uspjelo promijeniti niti dugo, kronološko objašnjenje slučaja Marišćina o čemu je govorio Ljudevit Krpan, pročelnik upravnog odjela za regionalni razvoj.Usprkos tome oporbeni su se vijećnici, ne birajući riječi, posebno obrušili na Ekoplus, trgovačko društvo koje upravlja ŽCGO Marišćinom, ali i njezinog direktora, Dušana Šćulca.

Šćulac također poručuje da je još jedna od neistina i ona o zastarjeloj tehnologiji jer isstu takvu tehnologiju koristi 450 centara u Europi. Priznao je tek da postoji problem o tome kome će Marišćina isporučivati gorivo iz otpada, ali se nada da će i to uskoro biti riješeno. Dodaje da je Marišćina dobar projekt koji se gradi prema hrvatskim zakonima i europskim direktivama te da je projekt pri samom kraj, a u probni rad kreće već u rujnu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...