Početna - IZDVOJENO - Među pet uhićenih osoba u Opatiji i jedan policajac
policija
arhiva

Među pet uhićenih osoba u Opatiji i jedan policajac

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta u suradnji s Ravnateljstvom policije, Specijalnom jedinicom policije Rijeka i drugim ustrojstvenim jedinicama Policijske uprave primorsko-goranske te u koordinaciji s nadležnim općinskim državnim odvjetništvom, proveli su opsežno kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je počinjenje 3 kaznena djela iznude u vremenu od 2011. godine do danas i to na štetu dvoje hrvatskih državljana starosti 45 i 46 godina. Petorica hrvatskih državljana, u dobi od 31 do 52 godine života sumnjiče se da su uporabom sile i ozbiljne prijetnje, a u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, prisilili oštećene da na im na štetu svoje imovine isplate novac, daju pokretnine i nekretnine.

Na taj način stekli su protupravnu imovinsku korist koja se cijeni na najmanje 4 milijuna kuna. Među navedenim počiniteljima je i policijski službenik ove Policijske uprave. Osim kaznenih djela iznude za počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari sumnjiče se četvorica od gore navedenih počinitelja.

Tijekom pretrage prostorija i vozila koje su počinitelji koristili pronađeno je više mobitela, novac u domaćoj i stranoj valuti, šest pištolja i 160 komada raznog streljiva, razna dokumentacija i drugo. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja oduzeto je i jedno osobno vozilo marke Mercedes. Počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...