Početna - IZDVOJENO - Michael Ljubas ranjen hicem u nogu
policija-rotirka
ilustracija

Michael Ljubas ranjen hicem u nogu

U ponedjeljak oko 19:00 sati jedna je osoba ranjena vatrenim oružjem u Zagrebu u Selskoj , izvijestila je zagrebačka policija. Ranjena osoba je poduzetnik Michael Ljubas, vlasnik portala Dnevno.hr.

Oko 18:50 sati, na adresi Selska 131, nepoznata osoba vatrenim je oružjem ranila jednu osobu, izvijestila je policija. Ranjeni je odvezen u KBC Sestara milosrdnica.

Svjedoci tvrde da je napadač, koji je u bijegu, imao barem jednog pomagača. Prema svemu sudeći, bila je riječ o pomno pripremanoj zasjedi, ‘klasičnoj sačekuši’.

Nakon napada napadači su pobjegli motorom, a sve je navodno snimljeno na nadzornim kamerama Inine benzinske pumpe, blizu koje se napad dogodio.

Po onom što je sada poznato, Ljubas je propucan u trenutku kada je izašao iz vozila, što također upućuje da su ga napadači pratili, a neslužbeno se spominje da bi mogući motiv napada mogli biti dugovi, piše Večernji.

Očevidu je prisustvovao i ravnatelj policije Vlado Dominić.

U službenoj izjavi zagrebačka policija navodi da je oko 18,50 sati na Selskoj cesti kod kućnog broja 131 nepoznati počinitelj iz vatrenog oružja ranio 47-godišnjeg muškarca kojem je liječnička pomoć pružena u bolnici Sestara milosrdnica.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, izvijestila je policija koja ni u jednoj izjavi, kao niti prvoj SMS poruci medijima nije spomenula da je na benzinskoj postaji u Selskoj u pitanju bila pljačka ili pokušaj tog nedjela. Da nije riječ o ‘običnom’ zločinu svjedoči i podatak da su na očevidu uz mnoštvo kriminalističkih službenika bili i visokorangirani policijski dužnosnici.

No, odvjetnik Zvonimir Hodak za Hinu je izjavio da je razgovarao s Ljubasom koji tvrdi da je ranjen u pokušaju pljačke na benzinskoj postaji.

“Razgovarao sam s Ljubasom i on tvrdi da je bio pokušaj pljačke tijekom koje je došlo do pucnjave, a on je pogođen metkom u bedro”, rekao je Hodak.

Hodak smatra kako nije bila riječ o tzv. sačekuši, a što navode pojedini mediji. “Sačekuša ne završava jednim metkom u nogu, nego s puno metaka u trbuhu ili glavi”, ustvrdio je Hodak.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...