Početna - IZDVOJENO - Modrić i Lovren ključni svjedoci u sliučaju Mamića
mamici
web

Modrić i Lovren ključni svjedoci u sliučaju Mamića

Braća Zdravko i Zoran Mamić, protiv kojih je USKOK otvorio istragu sumnjičeći ih da su oštetili GNK Dinamo za više od 117 milijuna kuna, u subotu su se, suprotno najavama od prethodnog dana, ipak odlučili vratiti u Hrvatsku te su uhićeni iza 12 sati na graničnom prijelazu Goričan.

Time su opet malo zakomplicirali cijelu proceduru oko USKOK-ove istrage. Naime, USKOK je jučer ujutro dostavio zagrebačkom Županijskom sudu prijedlog da se već privedenom bivšem direktoru Dinama, ali i Zdravku i Zoranu Mamiću, odredi istražni zatvor. Pritom su za braću Mamić, zbog njihova neodazivanja pozivima hrvatske policije, odnosno nedostupnosti, tražili određivanje istražnog zatvora i zbog opasnosti od bijega, što je trebao biti uvod u raspisivanje europskog uhidbenog naloga. Međutim, kada je do izvršnog potpredsjednika i trenera Dinama na pripremama kluba u Moravskim Toplicama došla informacija o tom prijedlogu USKOK-a, ipak su spakirali kovčege te su zajedno sa svojim odvjetnicima Jadrankom Sloković i Čedom Prodanovićem krenuli put Zagreba. Odlučili su krenuti preko obližnjeg graničnog prijelaza Goričan na mađarsko-hrvatskoj granici, gdje su onda i uhićeni.

Ono što je neslužbeno potvrđeno iz sudskih izvora, sigurno je da braća Mamić u narednom periodu, bilo da ostanu iza rešetaka ili da pod određenim uvjetima iziđu na slobodu, neće smjeti kontaktirati dvojicu svojih bivših nogometaša – Luku Modrića i Dejana Lovrena. Jedna od optužbi povezana je upravo s isplatama na račun najboljeg hrvatskog nogometaša, prvotimca Reala iz Madrida, dok se u drugoj točki optužbe u sličnoj ulozi spominje Dejan Lovren. Iz pouzdanih izvora za Jutarnji list potvrđeno je da su pozajmice od 24 milijuna kuna, koju je Zoran Mamić dobio od Dinama, vraćene sredstvima samog kluba upravo preko isplata na Lovrenov račun, a na temelju fiktivnog aneksa ugovora o profesionalnom igranju kojim je nogometaš navodno imao pravo na 50 posto od budućeg transfera. Dinamo je 2011. godine podigao kredit od 4,4 milijuna eura kojim je Zoran Mamić vratio spomenute pozajmice. Naime, nakon što je kredit odobren, veći dio tog novca, 25,8 milijuna kuna, isplaćeno je Lovrenu pod krinkom navodne obveze iz njegova transfera. No, Lovren je, kako ističe USKOK, već ranije potpisao Zapisnik o raskidu ugovora kojim je potvrdio da nema nikakvih potraživanja prema Dinamu.

Izvor:Jutarnji list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...