Početna - IZDVOJENO - Na Pehlinu otvoren dječji vrtić Mavrica
Vrtic Mavrica
web

Na Pehlinu otvoren dječji vrtić Mavrica

Dječji vrtić Mavrica otvorio je svoja vrata 15. rujna, a može primiti 105 djece raspoređene u 5 odgojnih skupina. Vrtić je opremljen suvremenom kuhinjom u kojoj će se pripremati 500 obroka za vrtić Pehlin i za druge vrtiće u sklopu Centra predskolskog objekta Turnić.  Zgrada podsjeća na brod izgledom, a oblikovana je jednostavno i suvremeno. Ima solarne kolektore i fotonaponsku elektranu od 30 kv smještene na krovu.

Otvorenju vrtića prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin, brojni uzvanici među kojima je bila i prva generacija pehlinskog vrtića iz 1953.g. Uz djecu iz vrtića, u prigodnom programu nastupila je klapa odgajateljica Duga te lokalni pjesnik Ivan Rudanović.
U novom vrtiću zaposleno je 15 osoba, 10 odgojiteljica te tri djelatnika koji rade u kuhinji.

Ukupna vrijednost radova izgradnje vrtića Pehlin uključujući uređenje okoliša i kompletno opremanje vrtića iznosi 23 milijuna kuna. Kako je prigodom otvaranja naglasio gradonačelnik Obersnel, Grad Rijeka sustavno ulaže u povećanje kapaciteta Dječjeg vrtića Rijeka. U posljednje četiri godine izgrađeni su novi objekti s ukupno 440 mjesta. U 2010. godini proširen je vrtić Drenova i otvoreno je novih 145 mjesta. Godinu kasnije otvoren je novi vrtić Srdoči čime su kapaciteti riječkih vrtića povećani za još 145 mjesta. Potom je otvoren novi vrtić Radost koji može primiti 45 djece i konačno vrtić Pehlin za 105 djece. Riječ je o ukupno 21 skupini vrtićkog ili jasličkog uzrasta. “S obzirom na to da namjeravamo i dalje podizati standard smještaja djece u vrtiće, na ovome se neće stati” rekao je gradonačelnik te dodao kako je tijekom proteklih mjeseci pripremljena projektna dokumentacija za nadogradnju dva objekta – DV Đurđice i DV Morčić, u kojima će se nakon nadogradnje udvostručiti broj skupina. Sva pripremljena dokumentacija za rekonstrukciju ovih vrtića dostavljena je Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta temeljem otvorenog javnog poziva za osiguranjem sredstava i EU. Natječaj je raspisao Europski fond za regionalni razvoj.

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...