Početna - IZDVOJENO - Najavljen 14. festival dječjeg stvaralaštva “Kvarnerić” 2015.
kvarneric

Najavljen 14. festival dječjeg stvaralaštva “Kvarnerić” 2015.

U organizaciji Udruge Melodije Kvarnera u petak, 18. rujna u Hrvatskom kultnom domu na Sušaku i u subotu, 19. rujna u Kastvu na Crekvini, održat će se 14. festival dječjeg stvaralaštva “Kvarnerić”. Posebna vrijednost Festivala je u tome što su skladbe nastale u glazbeno-literarnim radionicama, a napisali su ih učenici uz pomoć svojih nastavnika i to na dijalektu područja iz kojeg djeca dolaze.

Prema riječima predsjednice Udruge Melodije Kvarnera Milke Čakarun Lenac, ove je godine zaprimljeno 26 radova, a odabrano ih je 16 koje će se izvesti na Festivalu. Izvođači su podijeljeni u dvije dobne skupine do 11 i od 11 godina. No, na Festivalu će učestvovati preko 200 djece, što članova zbora, scenografa, plesača itd.

Predsjednica Čakarun Lenac naglasila je kako je organizacijski tim iznimno ponosan na održivost festivala kroz svih 14 godina postojanja te kako je ovo jedinstveni takav festival u Hrvatskoj. Cilj je ovog dječjeg festivala koji cijelu godinu živi u školama gdje i nastaju skladbe, da se očuva i promiče glazbeni dijalektni izričaj ovoga kraja. Do sada je kroz Festival prošlo preko tri i pol tisuće djece koja su pjevala na svom domaćem jeziku njegujući svoj “ča” i “kaj”.

Prva večer „Kvarnerića“ održati će se tradicionalno u Rijeci, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u petak 18. rujna s početkom u 18,30 sati. Druga, finalna večer ove je godine pripala Kastvu, a održati će se u subotu 19. rujna također s početkom u 18.30 sati. Ulaznice se mogu kupiti unaprijed ili na sam dan festivala, a koštaju 30 kuna za pojedini dan.

Generalni pokrovitelji „Kvarnerića“ su Primorsko goranska županija, Grad Rijeka te ove godine Grad Kastav, kao domaćin drugoj večeri festivala.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...