Početna - IZDVOJENO - Natječaj za sudjelovanje na izložbi sportske fotografije
natječaj sportske igre
web

Natječaj za sudjelovanje na izložbi sportske fotografije

Zajednica sportova Primorsko – goranske županije, Savez sportova Istarske županije, Regionalna pisarna OKS – Obalno kraška regija, te Združenje slovenskih športskih društev v Italiji raspisuju natječaj za sudjelovanje na izložbi sportske fotografije.

Pravila natječaja:

na natječaju mogu sudjelovati amaterski i profesionalni fotografi bez ograničenja;

fotografije moraju biti snimljene u 2015.;

fotografije moraju biti snimljene na sportskim borilištima Primorsko-goranske županije, Istarske županije (Hrvatska), Obalno kraške regije (Slovenija) ili pokrajinama Trsta i Gorice (Italija);

prihvaćaju se fotografije sportaša ili ekipe iz Primorsko-goranske županije, Istarske županije, Obalno kraške regije Slovenije i pokrajina gradova Trsta i Gorice neovisno o mjestu održavanja sportskog natjecanja. (Primjer: prihvaća se fotografija snimljena u Ljubljani na utakmici NK Olimpija  – HNK Rijeka);

autor može prijavit najviše tri fotografije iz istog sporta. Broj sportova nije ograničen;

prijavu i predaju fotografija moguće je izvršiti putem online obrasca;

obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja;

krajnji rok dostave fotografija je 5. studeni 2015.

Po zatvaranju natječaja sve pristigle fotografije pregledat će Prosudbeno povjerenstvo formirano od predstavnika struke i organizatora koji će odabrati do 50 najboljih fotografija, te ih prirediti za izlaganje. Od najboljih fotografija povjerenstvo će istaknuti fotografiju za prvu, drugu i treću nagradu, te posebna priznanja.

Prvo mjesto osvaja zlatnu medalju i 500 eura, drugo mjesto srebrnu medalju i 300 eura, a treće mjesto brončanu medalju i 200 eura. Tu su još i tri ravnopravne nagrade (u naravi) za najbolje mlade autore (autor na dan zaprimanja fotografija ima manje od 21 godinu), te pet pojedinačnih diploma za izvrsnost.

Organizator će izdati katalog u digitalnom formatu i dostaviti ga svim sudionicima natječaja na e-adresu navedenu u prijavnici.

Neke od izabranih fotografija bit će tiskane na promotivnom materijalu izložbe, npr. na pozivnici za otvaranje izložbe i pratećih manifestacija, na plakatu ili na informaciji za novinare. Svi spomenuti oblici objava su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe, autora i sporta u cjelini. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će poštivana. Sudionik natječaja prijavljuje isključivo svoje fotografije i preuzima odgovornost za autentičnost i sadržaj prijavljenih fotografija. Sudjelovanjem na natječaju sudionici pristaju na uvjete natječaja.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Zajednice sportova PGŽ. Autori će biti obaviješteni e-mailom do kraja studenog 2015. g.

Organizatori će nakon zaključenog natječaja najbolje fotografije predstaviti javnosti na foto izložbi koja će biti organizirana početkom prosinca 2015. u Rijeci.

Pokrovitelji izložbe su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (HR), Hrvatski olimpijski odbor, Olimpijski komite Slovenije, Primorsko-goranska županija, Istarska županija, te Občina Koper.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...