Početna - GASTRO KUTAK - Navis, Plavi podrum i Ganeum u izboru za restoran godine

Navis, Plavi podrum i Ganeum u izboru za restoran godine

Jedan od najpopularnijih hrvatskih gastronomskih portala, Kult plave kamenice, krenuo je s vlastitim izborom restorana godine.

“U ovim neobičnim i zaista teškim okolnostima ze restoransku industriju, izbori najboljeg restorana i chefa godina, kao i svi slični odabiri nužno su određeni i drukčijim pravilima igre koje je donijela ova godina. Prvo, neki su restorani radili smo tri mjeseca, od kraja lipnja do kraja rujna. Drugo, golema se većina restorana ove godine nije bavila razvojem menija nego čistim preživljavanjem, što je i logično.

To znači da se food cost skoro svugdje smanjivao i da je dolazilo do žanrovskih promjena i prilagodbi, poput privremenog pretvaranja fine dining restorana u bistroe. Treće, razmjerno mnogo restorana se zatvorilo jer nisu mogli preživjeti epidemijsku godinu, u Zagrebu još dodatno otežanu potresom.  Uvjereni smo da u ovako kompliciranim okolnostima izbori za najbolje restorane imaju još više smisla, jer populariziraju restoransku industriju. Izbor Restorana godine Kulta Plave Kamenice održava se po uobičajenim pravilima”, poručili su s KPK.

S područja Kvarnera u izboru su se našla tri restorana:

  • Ganeum, Lovran
  • Navis, Opatija
  • Plavi podrum, Volosko

Via: Fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Tomić uoči utakmice s Dinamom : U ovoj fazi natjecanja svaki bod je bitan

Nogometaši Rijeke sutra dočekuju Dinamo u utakmici 33. kola Hrvatski telekom Prve lige.Bit će to posljednji ogled 33. kola prvenstva ...