Početna - IZDVOJENO - Nokia odlazi u povijest

Nokia odlazi u povijest

Jučer je u javnost procurio ugovor u kojem stoji kako je dio akvizicije Nokije i promjena imena Nokia Oy u Microsoft Mobile Oy. Odluka je to koja je začudila brojne korisnike i stručnjake, iako Microsoftova kupnja Nokie nije novost. Posao je zaključen još lani, no uništenje brenda poznatog po kvaliteti i dugotrajnosti nije bilo očekivano.

Ako je vjerovati navodima, već u petak 25. travnja Microsoft će i službeno umiroviti Nokiu. Time su ostavili u neizvjesnosti i 32 tisuće zaposlenika ovog finskog diva, iako se nagađa kako će kompanija i dalje ostati u Finskoj, kao podružnica Microsofta.

Posao je vrijedan više od 7 milijardi dolara i sada se zna da je u cijenu bila uključena i klauzula kako se ime Nokia neće više spominjati pri proizvodnji mobitela, dok će mobilni odjel kompanije nositi ime Microsoft Mobile. Microsoft će sukladno ugovoru preuzeti sva prava i obveze Nokie.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U Sloveniju će se u nekim slučajevima smjeti i bez PCR testa

Prema novoj uredbi slovenske vlade neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu predočiti negativni PCR test, a za ...