Početna - GOSPODARSTVO - Novi dom za starije i nemoćne u Voloskom

Novi dom za starije i nemoćne u Voloskom

Sve je izvjesnije da će se u Voloskom izgraditi novi Dom za starije i nemoćne osobe. Naime, potpisivanjem okvirnog Sporazuma za projektiranje i nadzor nad izgradnjom novog Doma za starije i nemoćne osobe te prvog Ugovora koji obuhvaća izradu idejnog projekta i ishođenje lokacijske dozvole, stvoreni su preduvjeti za izgradnju novog Doma.

Ne samo područje Opatije, već cijela Primorsko-goranska županija broji tek četiri Doma za starije i nemoćne. Njihov kapacitet je vrlo malen, Domove koristi svega osamstotinjak korisnika, a čak 2.500 umirovljenika čeka svoje mjesto u domu. Stoga je izgradnja novog Doma jedino rješenje.

Županije je početkom ove godine od Crkve kupila zemljište i zgradu od 892 m2 koje se nalazi u neposrednoj blizini postojećeg Doma u Voloskom. Ta će zgrada poslužiti kao poboljšanje trenutnim korisnicima Doma, a kada se bude novi Dom gradio u tu istu zgradu će se preseliti korisnici iz gornjeg objekta Doma.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...