Početna - IZDVOJENO - Novo dječje i sportsko igralište na Marinićima

Novo dječje i sportsko igralište na Marinićima

U Viškovu je izgrađen još jedan sportsko-rekreacijski sadržaj, ovog puta u Marinićima – najvećem viškovskom naselju. Sa zapadne strane objekta u kojem djeluje Boćarski klub Marinići izgrađeno je sportsko igralište za košarku te manje dječje igralište.
Na dječjem igralištu su postavljene prigodne sprave za igru, a podloga je u kombinaciji šljunka i antistresne podloge zbog veće sigurnosti djece prilikom korištenja. Igrališta imaju i rasvjetu, a postavljena je i tipizirana urbana oprema. Općina je u izgradnju novog sadržaja u Marinićima uložila 616 tisuća kuna. Površina zahvata iznosi oko 1100 četvornih metara od čega sportsko i dječje igralište zauzimaju 562 četvorna metra. Ostatak je namijenjen budućem parkiralištu te zelenim površinama.
Mještanima Bezjaka dolazak do Marinića bit će olakšan u sljedećih 2 do 3 mjeseca jer Općina planira urediti šumsku pješačko-biciklističku stazu koja će od Bezjaka voditi do dječjeg igrališta kod Boćarskog kluba Marinići. Trasa je locirana s obzirom na vlasničke odnose te e djelatnici Komunalnog društva uskoro početi s krčenjem raslinja nakon čega će se staza i urediti.
Osim izgradnje novih dječjih igrališta, Općina u suradnji s Komunalnim društvom Viškovo kontinuirano radi na redovitom i izvanrednom održavanju postojećih dječjih igrališta za što se godišnje izdvaja oko 100 tisuća kuna. U prethodnom razdoblju tako su obojane i popravljene sprave odnosno zamijenjeni dotrajali dijelovi na dječjim igralištima Furićevo, Marčelji, Srokov kal, Stupari, Garići, Marinići, Mavri, Biškupi, Mladenići I Petrci. Na dječjem igralištu Srokov kal je postavljena i zaštitna ograda s portunom. Na nekim igralištima su posađena i nova stabla te je izvršeno dodatno hortikulturno uređenje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...