Početna - IZDVOJENO - Od 15. svibnja opet prometuje autobusna linija Rijeka-Ljubljana
žabica
web

Od 15. svibnja opet prometuje autobusna linija Rijeka-Ljubljana

Nakon jako dobro prihvaćenih linija kojima su se Istra i Rijeka povezale s Zagrebom uz pristupačne cijene, Autotrans nastavlja širenje poslovanja u okolnim zemljama otvaranjem međunarodne autobusne linije Rijeka – Ljubljana, koja će od 15. svibnja prometovati tijekom cijele godine.

Osim što dolazi uoči početka nove turističke sezone i dobro će doći slovenskim turistima, uz njemačke i talijanske najbrojnijim na našoj obali, linija će svakako biti zanimljiva svima onima koji iz Rijeke putuju u Ljubljanu iz privatnih ili poslovnih razloga.

Trajanje putovanja je dva sata i 15 minuta, a u svakom će se smjeru prometovati dva puta dnevno: polasci iz Rijeke su u 8:15 i 15:30, a iz Ljubljane u 11:15 po zimskom (1.9. – 30.6.) odnosno u 13.45 po ljetnom voznom redu (1.7. – 31.8.) te 18:30 tijekom cijele godine.

Redovna cijena jednosmjerne karte je 95 kuna, a povratne 134 kune. U promotivnom razdoblju od 15. svibnja do 15. lipnja prvih pet putnika na svakoj vožnji vozit će se u jednom smjeru za samo 48 kuna, dok će svi oni koji kupe povratne karte s rezervacijom putem Autotransove web stranice ostvariti dodatni popust i putovati za samo 74 kune.

Na putu za Ljubljanu moguće je posjetiti i Postojnsku jamu, jedan od najvećih krških spomenika u svijetu i prirodni fenomen, za koji se ulaznice već mogu naći u Autotransovim poslovnicama.

Usporedbe radi, vlakovi na relaciji Rijeka – Ljubljana također prometuju dva puta dnevno, no osim što putuju otprilike pola sata duže u svakom smjeru, vremena polazaka i odlazaka činili su jednodnevne izlete nemogućim: polasci iz Rijeke su u 11:55 i 20:50, dok su polasci iz Ljubljane u 6:35 i 15.10.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...