Početna - IZDVOJENO - Od danas skuplja voda
voda
foto: web

Od danas skuplja voda

Vlada je, izmjenama i dopunama Uredbe o visini naknade za korištenje voda povisila naknadu distributerima s 1,35 kuna na 2,85 kuna za prostorni metar zahvaćene vode. Cijena vode tako će za distributere biti veća u rasponu od 5,71 posto do 19,39 posto.

Propisuje se i naknada za korištenje voda za splavarenje, rafting, vožnju kanuima i sličnim plovicilima, od pedeset kuna godišnje po plovilu. Propisana je i naknada za korištenje voda za postavljanje plutajućih ili plovećih ugostiteljskih objekata koja će iznositi sto kuna godišnje po četvornome metru zaposjednute vodne površine.

Tako će Hrvatske vode godišnje uprihodovati 360 milijuna kuna više, a povećanje naknade rezultat je potrebe financiranja obveza prema Europskoj uniji u sektoru zaštite okoliša.

Mjesečni račun za vodu hrvatske četveročlane obitelji od travnja će biti prosječno veći za petnaest kuna. Prve uvećane raćune potrošači će dobiti u svibnju za potrošnju u travnju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...