Početna - KULTURA - Održan humanitarni koncert “Zvuci otoka Paga”
Adriatic
FOTO: hotel-adriatic.hr

Održan humanitarni koncert “Zvuci otoka Paga”

Oduševljena publika sinoć je u prepunoj dvorani hotela Adriatic u Opatiji uživala u pjesmama i plesovima s otoka Paga. Na velikom humanitarnom koncertu “Zvuci otoka Paga” po prvi su se put, zajednički predstavile sve klape i kulturno-umjetnička društva s Paga, kao i pjevači autohtone “pisme nakanat”. Njima su se pridružili i glazbeni gosti, klape s Kvarnera i Dalmacije.

Ovom jedinstvenom događaju koji je okupio brojne Pažane koji žive u Rijeci, kojih ima više od 10.000 i koji ovdje žive kroz tri generacije, nazočili su gradonačelnici Grada Paga Željko Maržić i Grada Novalje Ante Dabo te načelnici općine Kolan Josip Zubović i općine Povljana Ivo Pogorilć sa suprugama. Složno podržavši ovaj projekt s ciljem očuvanja tradicije i glazbene kulturne baštine otoka ukazali su na zajedništvo cijelog otoka, bez obzira što ga administrativno dijele dvije županije.

Publika je svaku izvedbu popratila snažnim aplauzom, a cijelo su se vrijeme na projekcijskom platnu izmjenjivale fotografije s motivima otoka Paga. Na pozornici su autohtoni ugođaj otoka Paga dočaravali i stari predmeti paških domaćinstava, ribara i seljaka, kao i jedno stablo masline i pravi paški kamen.

Vrhunac ove predivne glazbene večeri nastupio je nakon nastupa popularne klape Sol zajedničkim nastupom klapa koji je svu publiku podigao na noge. Pjevanju pjesme „Nima do otoka Paga“ pridružili su se i sva četvorica čelnika otoka, ali i svi brojni izvođači koncerta, kao i publika u dvorani.

Realizator koncerta Josip Kurilić iz udruge Veli škoj, i njezin predsjednik Tomislav Zubović zahvalili su svima na svesrdnoj pomoći, te ispunili i cilj samog koncerta i Ravnatelju Klinike za pedijatriju KBC-a doc.dr. Goranu Palčevskom uručili su ček na iznos od 44.771 kuna, odnosno sav prihod od prodaje ulaznica za koncert, a kao doprinos gradu u kojem žive te u kojem se rađaju i stasaju već tri generacije Pažana.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kultura i umjetnost se vraćaju u punom sjaju: Virtuoz iz Matulja Zvjezdan Ružić objavio suradnju s književnikom Lukom Paljetkom

Jedna potpuno neočekivana suradnja, objavljena upravo na Svjetski dan glazbe, virtuoz iz Matulja, Zvjezdan Ružić još jednom donosi fantastičnu glazbenu ...