Početna - IZDVOJENO - Ograda za blagdane: Zatvoren Lungomare razljutio opatijce i brojne posjetitelje

Ograda za blagdane: Zatvoren Lungomare razljutio opatijce i brojne posjetitelje

Dojam nije popravila niti činjenica da je zatvorena terasa hotela Kvarner koja se mogla koristiti kao „prečica“, ali i okućnica vile Amalije, dok se na obilaznom putu preko Ulice Pava Tomašića teško može proći budući da je ovaj prolaz redovito zakrčen automobilima.

Zatvoreno obalno šetalište na potezu oko hotela Kvarner razljutilo je brojne opatijce i posjetitelje grada, koji su se na činjenicu da su usred blagdana na najfrekventnijem dijelu Lungomara niknule ograde „glasno“ požalili putem društvenih mreža. Dojam nije popravila niti činjenica da je zatvorena terasa hotela Kvarner koja se mogla koristiti kao „prečica“, ali i okućnica vile Amalije, dok se na obilaznom putu preko Ulice Pava Tomašića teško može proći budući da je ovaj prolaz redovito zakrčen automobilima.

Iz Grada Opatije objasnili su kako je ova dionica obalnog šetališta zatvorena zbog sigurnosti šetača. Naime, nekoliko dana prije Božića pokrenuti su radovi na rekonstrukciji dijela šetališta iznad kupališta Kvarner, kojem je već ozbiljno ugrožena statika. Prema gradskoj odluci tijekom blagdana na području grada ne mogu se izvoditi radovi, pa su tako svi radovi nedugo nakon početka i obustavljeni, no otvorenje šetnice predstavljalo bi rizik za šetače.

– Radovi koji se izvode u ingerenciji su Grada Opatije, a izvode ih gradske tvrtke ili njihovi kooperanti. Dio šetnice gdje se također izvode nije moguće otvoriti šetačima za vrijeme blagdana primarno zbog njihove sigurnosti, pa će dio šetnice kod hotela Kvarner ostati zatvoren i tijekom blagdana. Djelatnici Parkova postavili su odgovarajuću prometnu (pješačku) signalizaciju u parku Angiolina, odnosno u blizini zatvorenog za prolaz šetača dijela šetnice ispod hotela Kvarner, kako bi prolaznici, šetači i ostali gosti bili obavješteni, ali i mogli jednostavnije planirati svoje šetačke rute, stoji u objašnjenju gradske uprave.

Do blagdana je bila zatvorena i šetnica kod hotela Mali raj, a dio šetnice nedavno je otvoren, no ponovo će se zatvoriti kad radovi opet krenu.

– Nakon završetka blagdana, odnosno 8. siječnja, taj dio šetnice opet će se zatvoriti zbog nastavka izvođenja radova, navode iz gradske uprave.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Humanitarna akcija “Darujmo srcem”

Društvo „Naša djeca“ Opatija pokrenulo je humanitarnu akciju „Darujmo srcem“ u kojoj su pozvali roditelje i djecu s liburnijskog područja ...