Početna - IZDVOJENO - Opatijcima i dalje problem stvaraju dostavljači, rješenja nema na vidiku

Opatijcima i dalje problem stvaraju dostavljači, rješenja nema na vidiku

Uobičajena praksa diljem svijeta je da se dostave u ugostiteljske i sve druge poslovne objekte obavljaju u ranijim jutarnjim satima kad su u pitanju središta gradova, kako bi se kasnije izbjegnule nepotrebne (još) veće prometne gužve.

Iz Grada Opatije su tako na početku ljeta 2017. godine najavili kako će postrožiti kontrole od strane svojih prometnih redara po tom pitanju te kako će početi revnije provoditi odluku gradskih tijela da je dostava u središtu Opatije dozvoljena najkasnije do 8:30 sati ujutro.

Tada je najavljeno kako će se početi češće kažnjavati dostavljače koji se ne pridržavaju tog propisa, no problem je i dalje prisutan, a na to je upozorila vijećnica Aleksandra Tramontana na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća tijekom aktualnog sata.

“Postavljam pitanje u ime građana i svoje osobno ime pošto se vozim bus linijom 32 na dnevnoj bazi na toj relaciji. Imamo probleme jer kasnimo na posao zbog situacije koja se gotovo svaki dan događa na relaciji od hotela Pallace do Thalassotherapije. Tijekom jutra, iako je poznato da se dostava mora obaviti do određenog vremena, kamioni krče prometa, a često su parkirana vozila većeg gabarita i na mjestima za automobile. Ometaju promet, autobusi ne mogu proći, naprave čep i stoje od 10 do 30 minuta”, upozorila je Tramontana.

Odgovor je dao pročelnik Miljenko Ujčić. “Prometna signalizacija i gradske odluke su jasne. Činjenica je da se na parkirnim mjestima za automobile ne bi smjela zaustavljati vozila koja služe za dostavu. Kada se zaustave onda ih se može sankcionirati od strane djelatnika policije i našeg prometnog redarstva. Taj problem pokušavamo riješiti puno godina. Mehanizmi dostave su takvi da jedan veliki kamion kreće na jednu rutu koja završava u Puli i oni se jednostavno ne mogu prilagoditi našem ritmu, osim ukoliko bi svaki put kada stanu bili kažnjeni. Tad bi se uveo red. Eventualno s većim brojem naših prometnih redara bi se postigla bolja kontrola vozila za dostavu.”

Hoće li se pristupiti takvom rješenju ili će se ipak nastaviti tolerirati ponašanje dostavljača, ostaje zasad nepoznato. Očito je tek kako je nezadovoljstvo dijela građana zbog tog problema iz mjeseca u mjesec sve veće, jer isto pitanje je htio postaviti i SDP-ov vijećnik Fernando Kirigin koji je malo kasnije stigao na sjednicu, pa nije bio u tom trenutku upoznat da se o toj temi već pričalo nešto ranije.

Preuzeto s: Fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Odluka o održavanju nastave u srednjim i osnovnim školama PGŽ

Prema Odluci, od 1. veljače 2021. – 12. veljače 2021. godine u osnovnim školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač nastava ...