Početna - IZDVOJENO - Opatijski sportski dan
marino cvetković
arhiva

Opatijski sportski dan

U četvrtak 10. rujna 2015. godine s početkom u 8,45 sati na prostoru Sportske dvorane Marino Cvetković u Opatiji održat će se drugi po redu Opatijski sportski dan, manifestacija kojom će se ujedno obilježiti Hrvatski olimpijski dan.

Organizator manifestacije je Športski savez Grada Opatije u suradnji s Društvom “Naša djeca” Opatija i Klubom za športsku rekreaciju Gorovo.

Ovogodišnje izdanje Opatijskog sportskog dana održat će se pod motom “Reci DA sportu u Opatiji!”.

Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza aktivnosti. Iako će naglasak biti na sportu, promovirat će se sve opatijske udruge koje su izrazile želju za sudjelovanjem, a njihova djelatnost obuhvaća sport, rekreaciju, aktivnosti za djecu, projekt Zdravi grad ili akciju Grad Opatija – prijatelj djece.

Osnovni ciljevi manifestacije su edukacija i informiranje građana svih dobnih skupina o dobrobiti sporta i rekreacije te korisnog i zdravog provođenja slobodnog vremena, upoznavanje javnosti s lokalnom sportskom zajednicom te radom opatijskih udruga koje provode aktivnosti za slobodno vrijeme djece, uključivanje što većeg broja građana u sport (s naglaskom na djecu i mlade) te promicanje međugeneracijske solidarnosti.

Prostor ispred dvorane bit će prigodno uređen improviziranim sportskim terenima i štandovima, na kojima će tridesetak sportskih klubova i udruga s područja grada Opatije demonstrirati olimpijske i druge sportove, promovirati zdrav način života te motivirati posjetitelje na bavljenje sportom i drugim izvannastavnim aktivnostima, a sve to uz bogat edukacijsko-zabavni program.

Ovom prilikom Športski savez Grada Opatije predstavit će i brošuru „Reci DA sportu u Opatiji!“, u kojoj su navedeni svi aktualni i relevantni podaci o sportskim klubovima, s naglaskom na poziv mladima, a onda i svima ostalima, da se aktivno bave sportom. Osim što ima svojstvo statističke i dokumentarističke publikacije, brošura će poslužiti i kao svojevrsni vodič za roditelje, djecu i mlade koji se žele uključiti u aktivnosti i život opatijskih sportskih klubova. Unutar brošure mogu se pronaći svi aktivni sportski klubovi učlanjeni u Športski savez Grada Opatije, s osnovnim podacima o tome kako ih pronaći, kontaktirati i priključiti im se, bilo rekreativno ili s natjecateljskim ambicijama.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...