Početna - SPORT - Opatijski sportski dan

Opatijski sportski dan

Odjenite bijelu majicu, pridružite nam se u ponedjeljak, recite „DA“ sportu i proslavite Opatijski sportski dan

Peti po redu Opatijski sportski dan održat će se pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“ u ponedjeljak, 10. rujna u Sportskoj dvorani Marino Cvetković s početkom u 11 sati, a manifestacijom će se ujedno obilježiti i Hrvatski olimpijski dan, najavili su na  konferenciji za medije predsjednik Sportskog saveza Grada Opatija Fernando Kirigin, ravnatelj Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Fredi Glavan, direktor Kluba za Športsku rekreaciju „Gorovo“ Dalibor Korenić i tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija Sanja Škorić.

 Sportski savez već petu godinu zaredom organizira Opatijski sportski dan uz pomoć Osnovne škole „R. K. Jeretov“, Društva „Naša djeca“ i Kluba za športsku rekreaciju „Gorovo“ te pod pokroviteljstvom Grada Opatije i svake godine nastojimo ubaciti nešto novo u program. Tako će se ove godine svi sudionici moći pridružiti u zajedničkom razgibavanju “Vježbajmo zajedno“ uz stručne trenere te se družiti sa stolnoteniskim reprezentativcima iz nekoliko zemalja koji se nalaze na pripremama u Opatiji. Kao i svake godine, održat će se prezentacija sportskih te ostalih udruga koje rade s djecom i za djecu, a koje će svoj rad predstaviti na prigodno uređenim štandovima, kazao je predsjednik Sportskog saveza Fernando Kirigin te pozvao svu djecu, roditelje i građane da im se pridruže u ponedjeljak u Sportskoj dvorani, upoznaju sa sportovima i ostalim aktivnostima koji se nude u Opatiji.

Istaknuo je da je Sportski savez izdao i prigodnu brošuru „Reci DA sportu u Opatiji“ koja pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima s ciljem približavanja sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog kontakta djece i roditelja sa sportom, kao i nekoliko savjeta za roditelje malih sportaša, koja će se besplatno podijeliti svim učenicima i posjetiteljima.

Ravnatelj opatijske Osnovne škole Fredi Glavan najavio je dolazak oko 560 učenika s nastavnicima iz matične škole te područnih škola iz Veprinca i Ičića, a čiji je prijevoz osigurao Sportski savez.

 Opatijski sportski dan ušao je u Kurikulum škole, a to je jako važno jer će tako u manifestaciji sudjelovati svi opatijski učenici. Veseli me što će učenici moći uživo vidjeti kako treniraju reprezentativci te sudjelovati u promociji sportskih klubova i ostalih udruga, kazao je Glavan te istaknuo kako je Sportski dan tek jedan od primjera odlične suradnje opatijske osnovne škole s ostalim institucijama i udrugama. Kazao je kako su sport i tjelesna aktivnost jedan od prioriteta škole te da učenici imaju odlične uvjete za bavljenje sportskim i rekreativnim aktivnostima.

Dalibor Korenić iz KŠR „Gorovo“ najavio je sudjelovanje tridesetak udruga s područja Grada Opatije koje će  demonstrirati olimpijske i druge sportove i rad s djecom.

Sanja Škorić iz Društva „Naša djeca“ zahvalila je sponzorima i volonterima te pozvala sve male i velike građane da odjenu bijele sportske majice koje su simbol prijateljstva i mira te Olimpijskog dana  i obilježe Opatijski sportski dan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Otkriven naručitelj klevetničkog letka u Opatiji

Policija je nakon zaprimljene kaznene prijave Ive Dujmića provodila istražne radnje kako bi došla do grupe i organizacije koja je ...