Početna - IZDVOJENO - Otkrij kako doživjeti Europu
time-to-move

Otkrij kako doživjeti Europu

Svi mladi koji bi uz učenje, volontiranje ili rad željeli upoznati novu kulturu, naučiti strani jezik, steći međunarodne prijatelje ili iskustvo suradnje u nekoj drugoj europskoj zemlji pozvani su na informativnu radionicu koja će se održati u srijedu, 05. listopada, u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, 1. kat).

Europski programi mladima nude brojne mogućnosti za mobilnost – uz putovanje pružaju priliku za učenje, volontiranje ili rad. Centar tehničke kulture Rijeka, u suradnji sa Srednjom školom Delnice i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Rijeka , u sklopu europske kampanje Time to move, organizira radionicu u knjižnici Srednje škole Delnice na kojoj će mladi moći dobiti informacij o mogućnostima i uvjetima sudjelovanja u europskim programima.

Mogućnosti koje im se nude su sljedeće: odlazak na razmjenu mladih u trajanju do 21 dana, kratkoročna (do 2 mjeseca) ili dugoročna (od 2 do 12 mjeseci) Europska volonterska služba, subvenciranje zaposlenja u nekoj europskoj tvrtki ili organizaciji. Ono što im programi osiguravaju su financije za putne troškove, smještaj te životne troškove (visina financiranja i uvjeti ovise o vrsti mobilnosti), ali garanciju da se radi o ozbiljnoj europskoj organizaciji u koju mlada osoba putuje u svrhu učenja, volontiranja ili rada.

Info-radionica će se održati u prostorima CTK Rijeka (Školjić 6, prvi kat) u srijedu, 5. listopada, s početkom u 13 sati. Informativno događanje je podijeljeno na tri dijela – tijekom prvog dijela Uči/volontiraj u Europi (koji počinje u 13 sati) okupljeni će moći dobiti informacije o razmjenama mladih i Europskoj volonterskoj službi, potom će predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održati radionicu Radi u Europi tijekom koje će predstaviti program Yourfirst EURES job, a za kraj ćemo na radionici Zgrabi svoju priliku vidjeti kako se prijaviti i krenuti u svoju europsku avanturu. Za sudjelovanje na radionici u Rijeci potrebno je ispuniti prijavni obrazac.

Više informacija o radionicama u Rijeci potražite na Internet stranici Centra tehničke kulture Rijeka, te Facebook događaju Otkrij kako doživjeti Europu.Informativne radionice provode se u sklopu europske kampanje Time to move, a financirane su kroz program Erasmus+ i od strane Primorsko-goranske županije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...