Početna - IZDVOJENO - Pametno vježbanje tijekom ljeta
plivanje

Pametno vježbanje tijekom ljeta

Ljeto je i vruće je. Znojimo se prekomjerno, no to ne zanči da treba u potpunosti ukinuti tjelovježbu već samo treba obratiti pozornost na neke sitinice kako ne bismo od fizičke aktivnosti imali više štete nego koristi.
Prva stvar je općepoznata, a to je da se pije dovoljno tekućine, najbolje vode. Više temperature znače i više znojenja, a to može uzrokovati dehidraciju, stoga uvijek pokraj sebe imati bočicu vode.
Druga stvar je također općepoznata, a to je da se prije izlaska na sunce namažete zaštitnim faktorom, zaštitite lice te obucite odgovarajuću odjeću, najbolje onu od prirodne tkanine, pamuka.
Dajte svom tijelu vremena da se prilagodi na vrućine, te ukoliko ste u mogućnosti, u danima kada su temperature previsoke vježbajte u zatvorenom kako biste izbjegli moguće probleme zbog boravka na suncu.
Osim toga, ljeto je, posjećujemo plažu redovito, stoga ne zaboravite da boravak na plaži ne predstavlja samo sunčanje i “hvatanje boje”, nego iskoristite blagodati kvarnerskog plavetnila i plivajte, jer, plivanje je najbolji ljetni sport.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...