Početna - IZDVOJENO - Policija pretražuje kuću braće Mamić
mamići
web

Policija pretražuje kuću braće Mamić

Policija je danas rano ujutro počela pretraživati kuće izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i njegovog brata, sportskog direktora Dinama, Zorana Mamića. Pretražuju se i prostorije Dinama i uredi kojima se koriste Mamići.

Policija pretražuje i kuću izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza te dugogodišnjeg direktora i izvršnog direktora Dinama Damira Vrbanovića.

Akciju je navodno pokrenuo USKOK, a sumnjiče ih za utaju poreza, te primanje i davanje mita.

O cijelom slučaju se oglasio i USKOK na službenoj stranici.

“Na temelju kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevaraMinistarstva financija, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji s PN USKOK-om provodi hitne dokazne radnje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, vezano za nezakonite radnje koje su poduzimale odgovorne osobe GNK Dinamo i službena osoba Porezne uprave”.

Ispred kuće Zorana Mamića u Markuševečkoj Dubravi 74 snimljen je odvjetnikČedo Prodanović. Odvjetnica Jadranka Sloković je pak viđena kako izlazi iz kućeZdravka Mamića na Tuškancu i ulazi u taksi. Kasnije se ponovno vratila te novinarima rekla kako ne može ništa reći o istrazi jer su izvidi tajni.

Na pitanje hoće li se Mamić vratiti u Hrvatsku rekla je: “Naravno da će se vratiti, niste valjda mislili da će bježati”.

S druge pak strane, Zdravko Mamić je u Sloveniji rekao kako se čuo sa svojom odvjetnicom i ponudio da se vrati u Zagreb, ali da je ona rekla da to nije potrebno. Rekao je da će ostati s momčadi dok mu ona ne kaže drugačije.

Iz Dinama su poslali priopćenje:

“Dragi navijači Dinama i poštovana hrvatska javnošću,

izvješćujemo vas da je po nalogu županijskog suda u tijeku istraga koju provodi PN USKOK u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić.

Cijela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom našeg kluba i pojedinaca u istome i ovo je još jedna u nizu takvih. Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci surađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vrijeme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mjestima odnosno na priprema s prvom momčadi Dinama u inozemstvu, a znajući što nam se stavlja na teret ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka.

Konkretno, ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruirano te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka.

Još jednom, bezuvjetno ćemo surađivati, a iako se u dosadašnjim postupcima nismo uvjerili u isto, tražimo profesionalnost i korektnost svih službi. Sigurni smo da nismo i da nećemo okaljati sveto ime Dinamo, a niti sebe osobno kao niti naše obitelji.

Nastavljamo sa svim sportskim aktivnostima i uvjeravamo naše navijače da budu mirni i spokojni te da nam čuvanjem mira pomognu da ostvarimo snove svih nas – ostvarivanje velikih europskih rezultata”.

Ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića zatekla je vijest o Mamićima.

– Ja vam o tome baš ništa ne mogu reći, u takvim stvarima ne sudjelujem, to vam radi policija, ali ako je točno to što ste vi sada pročitali, sigurno postoji razlog za takvo nešto, rekao je za HRT.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...