Početna - GOSPODARSTVO - Porezna: Nema razlike između malih i velikih pri naplati dugova
Novac
web

Porezna: Nema razlike između malih i velikih pri naplati dugova

Porezna neće raditi razliku između “malih” i “velikih” poreznih obveznika tijekom nadzora i naplate poreznih dugova.

Iz Porezne ističu kako postupak ovrhe pokreću po službenoj dužnosti u slučaju kada porezni obveznik ne plati dug u propisanom roku za dobrovoljno izvršenje, odnosno kada dospjeli dug ne plati ni po opomeni.

Porezna uprava pokreće ovršni postupak protiv svih poreznih obveznika koji u zakonskim rokovima ne podmiruju svoje dužne obveze bez obzira radilo se o fizičkim ili pravnim osobama.
Nema limita duga vezanih uz pokretanje ovršnog postupka za dospjeli, a ne naplaćeni dug”, stoji u priopćenju. Dodaje se kako 75.000 subjekata s dugom od 3,5 milijardi kuna nije iskoristilo mogućnost reprograma ili predstečajne nagodbe.

Uz navod da se u godinu dana lista dužnika smanjila za 10.000 poreznih obveznika i da se iznos duga smanjio za 7,5 milijardi iz Porezne ističu koji je bio cilj liste dužnika, osim naplaćivanja dugovanja.

Cilj je bio i da se objave nelojalni poduzetnici koji ne poštuju pravila igre na tržištu. Prema svim dužnicima s liste dužnika također se provode mjere prisilne naplate. Porezna uprava ne radi razliku između “malih” i “velikih” poreznih obveznika u slučaju poreznih nadzora i naplate poreznih dugova. “Napominjemo da su to dva različita tipa poreznih obveznika koji zahtijevaju drukčije pristupe u nadzoru, ali ne i u naplati“, zaključuje se u priopćenju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...