Početna - GOSPODARSTVO - Porezna: Nema razlike između malih i velikih pri naplati dugova
Novac
web

Porezna: Nema razlike između malih i velikih pri naplati dugova

Porezna neće raditi razliku između “malih” i “velikih” poreznih obveznika tijekom nadzora i naplate poreznih dugova.

Iz Porezne ističu kako postupak ovrhe pokreću po službenoj dužnosti u slučaju kada porezni obveznik ne plati dug u propisanom roku za dobrovoljno izvršenje, odnosno kada dospjeli dug ne plati ni po opomeni.

Porezna uprava pokreće ovršni postupak protiv svih poreznih obveznika koji u zakonskim rokovima ne podmiruju svoje dužne obveze bez obzira radilo se o fizičkim ili pravnim osobama.
Nema limita duga vezanih uz pokretanje ovršnog postupka za dospjeli, a ne naplaćeni dug”, stoji u priopćenju. Dodaje se kako 75.000 subjekata s dugom od 3,5 milijardi kuna nije iskoristilo mogućnost reprograma ili predstečajne nagodbe.

Uz navod da se u godinu dana lista dužnika smanjila za 10.000 poreznih obveznika i da se iznos duga smanjio za 7,5 milijardi iz Porezne ističu koji je bio cilj liste dužnika, osim naplaćivanja dugovanja.

Cilj je bio i da se objave nelojalni poduzetnici koji ne poštuju pravila igre na tržištu. Prema svim dužnicima s liste dužnika također se provode mjere prisilne naplate. Porezna uprava ne radi razliku između “malih” i “velikih” poreznih obveznika u slučaju poreznih nadzora i naplate poreznih dugova. “Napominjemo da su to dva različita tipa poreznih obveznika koji zahtijevaju drukčije pristupe u nadzoru, ali ne i u naplati“, zaključuje se u priopćenju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...