Početna - IZDVOJENO - Poslovni uzlet Rijeke
Poslovni uzlet Rijeke pres
web

Poslovni uzlet Rijeke

U ponedjeljak, 20.listopada u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, bit će održana manifestacija “Poslovni uzlet Grada Rijeke”, koja malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima nudi besplatne edukacije i prilike za umrežavanje i nove poslovne kontakte. Manifestaciju organizira Poslovni dnevnik uz potporu Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Manifestaciju su najavili zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije Gerhard Lempl, te glavni urednik Poslovnog dnevnika, Mislav Šimatović.

Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika, istaknuo je da su poslovnu snagu Hrvatske oduvijek činila mala i srednja poduzeća za koja bez zadrške možemo reći da su pokretačka snaga hrvatskoga gospodarstva. Upravo iz razloga da dodatno potakne segment malih i srednjih poduzetnika i upozna javnost s pokretačima hrvatskog gospodarstva, Poslovni dnevnik je početkom 2014. godine pokrenuo projekt “Poslovni uzlet”. Glavni cilj projekta je poduzetnicima i obrtnicima pružiti korisne alate koji će im pomoći da postanu još bolji i prodube svoje znanje i kompetencije.

Zamjenik gradonačelnika Filipović istaknuo je kako je održavanje besplatnih edukativnih radionica namijenjenih poduzetnicima i obrtnicima s našega područja od iznimne važnosti budući da je razmjena korisnih informacija u ovim teškim gospodarskim vremenima od presudne važnosti.”Bit će to izvrsna prigoda za ostvarivanje novih kontakata, za umrežavanje ili predstavljanje svog obrta ili tvrtke kolegama i potencijalnim partnerima,” kazao je zamjenik gradonačelnika Filipović.Predstavnik Primorsko-goranske županije naglasio je da je županija ove godine pridruženi član te je dogovorena suradnja na projektu u idućoj godini.”Županija svojim poticajnim mjerama pomaže svojim poduzetnicima te podržavamo akciju Poslovni uzlet u pogledu edukacije i promocije poduzetništva”, istaknuo je pročelnik Lempl.

Besplatno će mali i srednji poduzetnici moći poslušati predavanja stručnjaka o energetskoj učinkovitosti u sektoru malog i srednjeg poduzetništva, internetskom marketingu i oglašavanju na društvenim mrežama, povlačenju sredstava iz EU fondova, financijama, turizmu. Za edukacijama iz energetske učinkovitosti je najveći interes, a zanimanje je veliko i za prijavljivanje projekata na fondove Europske unije. Do sada se prijavilov400-tinjak sudionika s područja Primorsko-goranske i Istarske županije, a za 50 mjesta koliko ih je još preostalo zainteresirani mali poduzetnici i obrtnici mogu se prijaviti putem online obrasca na mrežnim stranicama projekta “Poslovni uzlet Rijeke”.

U sklopu manifestacije održat će se i središnja panel diskusija “Prilike za malo i srednje poduzetništvo u jadranskoj Hrvatskoj, poticanje osnivanja poduzeća i mikro-poduzetništva”. Grad Rijeka će prezentirati svoj primjer dobre prakse –  infrastrukturu  namijenjenu poduzetnicima – Start up inkubator – kroz koji su do sada prošle već dvije generacije korisnika. Upravo je danas, 15. listopada 2014. posljednji dan kada se još primaju prijave za ulazak treće generacije timova u Startup inkubator Rijeka. Startup inkubator namijenjen je mladim ljudima, studentima i njihovim timovima koji posjeduju znanja i ideje s područja industrijskog dizajna, različitih znanstvenih i stručnih područja, informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija.

Projekt pod nazivom “Poslovni uzlet 2014.” Poslovni dnevnik pokrenuo je u suorganizaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH dr. Ive Josipovića. To su, konkretno, besplatne edukacije, seminari i treninzi, iz područja od vitalne važnosti za njihovo svakodnevno poslovanje, a organizirani su u suradnji s akademskim i edukacijskim ustanovama Algebra i Cotrugli Business School.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...