Početna - IZDVOJENO - Praznici u Art kinu
art

Praznici u Art kinu

S proljećem stižu i Praznici u kinu – puni zabave i avanture. Slavlje u Art-kinu traje od 19. do 26. ožujka za sve uzraste i cijelu obitelj.

Art-kino vodi u «Zootropolu», poseban grad u kojem žive sve životinje koje mogu biti štogod požele. «Dječak sa zlatnim hlačama» otkrit će što se dogodi kada se pojavi velika količina novca i kakve sve nevolje to može stvoriti. «Mumini na Azurnoj obali» animirana je priča inspirirana stripovima finske ilustratorice i spisateljice Tove Jansson o jednoj neobičnoj obitelji i njihovom uzbudljivom putovanju. Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus i ostatak voljene Peanuts ekipe prvi se puta pojavljuju na velikom ekranu u «Snoopy i Charlie Brown: Peanuts Filmu». «Dječak i svijet» prekrasna je priča o odrastanju u suvremenom svijetu. «Operacija Arktik» odvest će vas u hladne krajeve s Juliom, Sindre i Ida koji se nađu u avanturi života. Nestašni pas «Oddball» štiti rezervat pingvina od napada lisica kako bi ponovno okupio svoju obitelj i spasio svoje mjesto. «Genijalni mladi um» priča je o Nathanu koji se ne snalazi najbolje u svom razredu, ali sudjelovanjem na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi polako pronalazi samopouzdanje i nova prijateljstva.

«Zootropola» je poseban grad u kojem žive sve životinje koje mogu biti štogod požele. U Zootropoli se spletom okolnosti sprijateljuju pričljiva lisica optužena za zločin koji nije počinila i policajac Zec nakon što postaju dio velike zavjere. Otkrijte na koji način prirodni neprijatelji mogu postati najbolji prijatelji. Na repertoaru Art-kina u subotu, 19.3. u 11 sati (nakon projekcije održat će se besplatna kreativna radionica) te isti dan u 16 sati, 21. i 26. ožujka u 11 sati i 22. ožujka u 16 sati.

«Dječak sa zlatnim hlačama» na repertoaru Art-kina je u ponedjeljak, 21. ožujka u 16 sati. Kada Mats pronađe magične zlatne hlače koje mu donose neograničene količine novaca sve se promijeni u njegovom životu. Sada može kupovati sve što je ikada želio – ali postoji problem… Za hlačama tragaju i moćne sile koje ga počnu pomno pratiti. Ovaj je avanturistički film ekranizacija poznatog svjetskog bestselera autora Maxa Lundgrena.

U potrazi za avanturama, Mumini, Hrkica i Mala Mai odlaze na glamuroznu francusku rivijeru. Nakon opasnog putovanja, stižu na željenu destinaciju gdje ništa više nije tako jednostavno. Ovaj je animirani film izrađen ručno crtanom tehnikom animacije i inspiriran stripovima finske ilustratorice i spisateljice Tove Jansson. «Mumini na Azurnoj obali» na repertoaru je Art-kina u utorak, 22. ožujka te petak, 25. ožujka u 11 sati.

Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus i ostatak voljene Peanuts ekipe prvi se puta pojavljuju na velikom ekranu. Charlie Brown, najdraži i najsimpatičniji gubitnik, započinje svoj epski i herojski zadatak dok njegov najbolji prijatelj, voljeni beagle Snoopy, kreće u nebesa u potjeru za svojim najvećim neprijateljem Crvenim Barunom. Iz mašte Charlesa M. Schulza i kreatora filmova «Ledeno doba», «Peanuts Film» će dokazati da svaki gubitnik ima svoj dan. «Snoopy i Charlie Brown» mogu se pogledati na velikom platnu Art-kina u četvrtak, 24. ožujka u 11 sati.

Kako mu teško pada očeva odsutnost, dječak odlazi iz svog sela i otkriva fantastičan svijet kojim vladaju životinje-strojevi i neobična bića. Ova prekrasna animacija koristi se brojnim umjetničkim tehnikama i prikazuje probleme modernog svijeta u dječjim očima.

Brazilski animirani film «Dječak i svijet» na repertoaru je Art-kina u četvrtak, 24. ožujka u 16 sati. Kako Dječaku teško pada očeva odsutnost, odlazi iz svog sela i otkriva fantastičan svijet kojim vladaju životinje-strojevi i neobična bića. Ova prekrasna animacija koristi se brojnim umjetničkim tehnikama i prikazuje probleme modernog svijeta u dječjim očima.

Norveški avanturistički film «Operacija Arktik» na repertoaru Art-kina je 20. i 26. ožujka u 16 sati te 23. ožujka u 11 sati. Julia i njeni brat i sestra blizanci Sindre i Ida preselili su se u novi gradić sa svojom majkom. Očajnički žele stupiti u kontakt sa svojim ocem koji radi u južnoj Norveškoj i potajno se ukrcavaju na helikopter koji bi trebao onamo poletjeti. Helikopter nažalost mijenja smjer i oni završe sami i izgubljeni na pustom otoku. Sada se moraju suočiti s opasnostima prirode jer njihov život ugrožavaju mećave i gladni polarni medvjedi.

Australski avanturistički film «Oddball» može se pogledati 23. i 25. ožujka u 16 sati. Ekscentrični farmer, uz pomoć svoje unuke, istrenira svog nestašnog psa Oddballa da štiti rezervat pingvina od napada lisica, a sve kako bi ponovno okupio svoju obitelj i spasio svoje mjesto. Ovaj simpatični australski film snimljen je prema istinitim događajima i bio je 2015. veliki hit u australskim kinima. «Oddball» je film za cijelu obitelj i za sve uzraste.

«Genijalni mladi um» može se pogledati svaki dan od 21. do 25. ožujka te je namijenjen tinejdžerskom uzrastu. U svijetu kojeg je teško shvatiti, Nathan se bori ne bi li se povezao s onima oko njega – ponajviše s voljenom majkom – no, nalazi utjehu u brojkama. Kada padne pod utjecaj nekonvencionalnog i anarhističkog profesora, gospodina Humphreysa on će mu pomoći da dođe na Međunarodnu matematičku olimpijadu. Iz predgrađa Engleske do Taipeia i nazad, Nathan će imati doživljaj života, a spoznat će i iracionalnu prirodu ljubavi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...