Početna - IZDVOJENO - Predstavljen projekt “E-Jadrolinija: Jadrolinija po mjeri putnika”
web

Predstavljen projekt “E-Jadrolinija: Jadrolinija po mjeri putnika”

Projekt „E-Jadrolinija: Jadrolinija po mjeri putnika“ u Rijeci su predstavili predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac i član Uprave Marko Čičin-Šain, a prezentaciji su prisustvovali i Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, pomoćnik ministra Igor Butorac, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, ravnatelj Agencije za obalni linijski pomorski promet Ivan Franičević te ostali uvaženi uzvanici.

Po prvi put u pomorskom prometu u Hrvatskoj uvodi se princip „ENC“ uređaja. Riječ je o mogućnosti otvaranja prepaid računa, a ovim projektom Jadrolinija staje uz bok svjetskim liderima u pomorskom prijevozu putnika i vozila.

Naime, s početkom ožujka otočani će na svoje otočne iskaznice moći uplatiti željeni novčani iznos (otvoriti prepaid račun) te se s iskaznicom ukrcavati na brodove Jadrolinije bez kupnje karte u agenciji što je dosad bilo moguće samo za otočane koji imaju pravo na besplatan prijevoz. Projekt u prvoj fazi kreće s trajektnim linijama Split – Supetar, Zadar – Preko i Biograd – Tkon, a do kraja ožujka bit će primijenjen na sve linije koje održava Jadrolinija.

Za mjesec travanj najavljena je opcija otvaranja prepaid računa za neotočane te je premijerno predstavljen novi brend Jadrolinije, kartica „Jadrolinija2Go“. Radi se o beskontaktnoj kartici kojom putnik koristi uplaćena novčana sredstva za plaćanje putne karte prilikom ukrcaja na brodu. Ovu će karticu, čiji moderan izgled predstavljaju grafički stilizirane linije koje održava Jadrolinija, sve fizičke i pravne osobe moći zatražiti u agencijama Jadrolinije početkom travnja te time uživati pogodnost direktnog ukrcaja na brod.

Zaključno, kao dio projekta „E-JADROLINIJA: JADROLINIJA PO MJERI PUTNIKA“, za kraj svibnja odnosno prije početka turističke sezone, Jadrolinija će omogućiti online kupnju karata za trajektne linije, koja je dosada bila moguća samo za katamaranske linije.

„Riječ je o čitavom nizu aktivnosti kojima će se u narednom periodu unaprijediti usluge koje Jadrolinija pruža svojim putnicima. Projekt će rezultirati smanjivanjem redova čekanja u agencijama i gužvi na pristaništima, lakšim i bržim ukrcajem, dodatnim komoditetom za sve putnike, a slijedom navedenog konkurentnom, modernom i efikasnijom Jadrolinijom“, istaknuo je predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...