Početna - IZDVOJENO - Predstavljen Riviera centar, projekt vrijedan milijardu kuna
trgovacki_centar_riviera
web

Predstavljen Riviera centar, projekt vrijedan milijardu kuna

Jučer je predstavljen u Villi Angiolini projekt pod nazivom Riviera centar, a koji je vrijedan čak milijardu kuna. Do sad su investitori otkupili potrebna zemljišta ( 30 tisuća m2) , dovršena je projektna dokumentacija i dobivena lokacijska dozvola. Riviera centar sadržavat će mnogo toga između ostalog trgovački centar, disko, medicinski centar, hotel, kongresnu dvoranu, prostor namijenjen za zabavu i rekreaciju. Predviđeno vrijeme izgradnje je dvije godine, a prostor gdje će se nalaziti je ispod ulaza na autocestu Rijeka-Učka u Matuljima, područje Kuk gdje se pruža predivan pogled na cijeli Kvarnerski zaljev.

Ivestitori su iz Austrije, članovi su ivesticijskog društva MOF Immobilien AG, a njihov izvršni direktor Martin Kutscher je bio na predstavljanju, on je također i direktor tvrtke kćeri KUK Projekti d.o.o.( KUK Projekt d.o.o. kćerinsko je društvo društva MOF Immobilien AG, u kojem sudjeluju renomirani međunarodni i austrijski investitori, Generali Versicherung, Raiffeisen Oberösterreich, Volksbank, Immofinanz, Oberösterreichische Lebensversicherung kao i BOP Immobilienholding.) Na predstavljanju je bio i Dario Travaš, arhitekt ATP-a. Na predstavljanju su bili nazočni i predsjednik Gradskog vijeća Grada Opatije prof.dr.sc.Viktor Peršić, dr. med., zamjenici gradonačelnika Opatije Marina Gašparić i Fernando Kirigin,  te Margaret Ruprecht, izvršna direktorica tvrke BOP Immodevelopment GmbH i Ivana Jozic, izvršna direktorica BOP HR d.o.o. pročelnici opatijske gradske uprave i drugi.

Realizacijom ovog projekta ulagat će se i u cestovnu infrastrukturu na području Opatije i Matulja, novi rotor s izlaska s autoceste u Matuljima i tzv. Liburnijska treća cesta, Grad Opatija tako će odraditi nužne pripremne administrativne radnje, te krenuti u izgradnju tzv. Treće ceste. Riječ je o prometnici koja će se graditi iznad POS-ovih stanova na Tošini, a koja će povezati naselje Sunčani brijeg, POS naselje i spajati se na prometnicu prema Rijeci, odnosno zaobilaznici, na Kuku, a koja je prilazna cesta i lokaciji gradnje. Austrijski partner sufinancira dio pripremnih radnji na izgradnji ove ceste, kao i Grad Opatija. U projekt su uključeni i drugi subjekti poput Hrvatskih cesta. Lokalna i regionalna samouprava učinit će sve što je moguće da promptno i kvalitetno odradi sve preuzete obveze.

BOP Immobiliengruppe djeluje kao međunarodni poduzetnik za nekretnine, koji je odgovoran za razvoj Riviera Centra. Društvo posjeduje dugogodišnje iskustvo na hrvatskom tržištu i dosad je realiziralo gotovo 20 projekata s nekretninama od poslovnih zgrada do trgovačkih centara. Raspon dosadašnjih investicija iznosi više od 300 milijuna eura. Namjeravani projekt koji se planira u Opatiji s opsegom investicije od preko 120 milijuna eura predstavlja trenutni investicijski vrhunac Grupe.

Više o Riviera centar projktu možete pročitati na www.riviera-center.hr

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...