Početna - IZDVOJENO - Prijevare putem telefona
telefon
foto: web

Prijevare putem telefona

Osamdesetogodišnjak s otoka Krka ostao je bez veće količine novca, predavši ga nepoznatoj osobi. Nazvala ga je nepoznata osoba predstavljujući se kao djelatnica banke i rekla mu da se mijenjaju novčanice. Kako je rekao da ne može izaći iz kuće, osoba mu je rekla da će po novac doći njezin kolega i zamijeniti ga te donijeti nove novčanice. Osamdesetogodišnjak je zaista predao novac, a nepoznata osoba se udaljila i policija joj pokušava ući u trag.

Prije nekoliko dana policiji se u Čabru obratila 58-godišnjakinja, nakon što je primijetila da joj na bankovnom računu nedostaje nekoliko tisuća kuna. Dobila je poziv od nepoznate osobe, koja se također predstavila kao djelatnica banke, dala svoj OIB i broj tekućega računa. Prevaranti su rekli da im ti podaci trebaju zbog nepravilnosti s računom. Za prevarantima se i dalje traga.

Policija upozorava građane da svoje osobne podatke poput OIB-a i matičnog broja te podatke o bankovnim karticama ne daju nikome putem telefona. Svi građani koji imaju sličan slučaj neka odmah obavijeste banku koja im je izdala karticu.

Oštećene osobe ili osobe koje sumnjaju u moguće kazneno djelo, neka se jave na broj policije 192 ili na besplatni telefon 0800/88-92.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...