Početna - IZDVOJENO - Do vikenda kiša, vjetar i grmljavina
kiša
foto: web

Do vikenda kiša, vjetar i grmljavina

Nakon noćašnjeg prelaska fronte preko Hrvatske centar ciklone zaustavit će se malo istočnije, zbog čega će se područje naše zemlje cijeli tjedan nalaziti unutar i na rubu ciklonalnog sustava. U ovakvim uvjetima prevladavat će oblačno i kišovito vrijeme, osobito na istoku zemlje.

U utorak će posvuda biti pretežno i potpuno oblačno i kišovito. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti kretat će se od 7 do 12, a na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna posvuda će biti od 15 do 20 °C.

U srijedu se najmanje kiše i djelomice sunčano vrijeme očekuju na sjevernom Jadranu, a u unutrašnjosti i Dalmaciji bit će oblačnije, osobito u Slavoniji, u kojoj će pasti najviše kiše. U unutrašnjosti će zapuhati jak sjeverac s olujnim udarima, a na Jadranu jaka i olujna bura i tramontana, ponegdje s orkanskim udarima.

U četvrtak će i dalje biti vjetrovito. Prevladavat će oblačno i kišovito vrijeme s pljuskovima i grmljavinom, a u najvišim vrhovima Hrvatske i snijegom, no na Jadranu i u njegovom zaleđu bit će i sunčanih razdoblja. Najviše kiše past će opet u Slavoniji, a poslije prolaska fronte padat će i temperatura zraka.

U petak će i dalje biti pretežno oblačno s kišom, u najvišim predjelima i snijegom, a na Jadranu i s kraćim sunčanim razdobljima. Vjetar će postupno slabiti, no posvuda će se osjetiti pad temperature zraka, osobito u unutrašnjosti. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će od 10 do 15, a na Jadranu od 15 do 18 °C .

Za vikend će posvuda biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, ponegdje i kišom, no ipak uz djelomičnu stabilizaciju vremena. Temperatura zraka krenut će u postupan porast.

Rabljena Vozila

Jedan komentar

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...