Početna - ZABAVA - Priroda po izgledu otkriva koja je hrana namijenjena za koji organ
orah

Priroda po izgledu otkriva koja je hrana namijenjena za koji organ

Priroda je čudo, jedna, jedina i neponovljiva. Tu je za nas, a i kad je u pitanju zdravlje naših organa samo po pogledu na pojedini dar prirode možemo zaključiti što jesti.

Rajčica za srce

Rajčica ima četiri komore i crvena je. Srce takođe. Istraživanja pokazuju da je paradajz prepun kalija i željeza i dobra je hrana za srce i krv.

Orah za mozak

Orahova jezgra liči na mozak, ima lijevu i desnu hemisferu, čak su i nabori slični moždanim vijugama. Danas se zna da orah stvara neuronske prenositelje moždanih funkcija.

Celer za kosti

Celer, rabarbara i sl. sliče kostima i utječu na jačinu kostiju. Kosti sadrže 23% natriija baš kao i ova hrana. Ako ne uzimate preko hrane dovoljno natrija, vaš će ga organizam uzeti iz kostiju, koje tada slabe. Ova hrana nadoknađuje potrebe vašeg skeleta.

Slatki krumpir za gušteraču

Slatki krumpir ili batat sliči na gušteraču i uravnotežuje šećer u krvi.

Mrkva za oči

Mrkva u presjeku sliči ljudskom oku. Zjenica, šarenica i druge crte podsjećaju na oko. Znanstveno je dokazano da mrkve itekako povećavaju protok krvi i funkciju očiju.

Grejp za dojke

Grejp i ostali agrumi sliče na ženske dojke i pomažu kretanju limfe kroz dojke te spriječavaju rak.

Đumbir za trbuh

Đumbir sliči na želudac, poznato je da ublažava želučane tegobe i nadutost. Sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani i na takav način pomažu probavi i spriječavaju grčeve, spriječava nastanak čira, oštećenja sluznice želuca, koristi se za liječenje želučanih bolesti poput dispepsije, kolika i dijareje.

Gljive za uho

Gljiva poput šampinjona prerezana na pola podsjeća na ljudsko uho. Gljive poboljšavaju sluh, jer su jedna od rijetkih namirnica koje sadrže vitamin D. Ovaj vitamin je važan za zdravlje kostiju, čak i onih sitnih u uhu koji prenose zvuk prema mozgu.

Luk je sličan ljudskim ćelijama. On pomaže uklanjanju otrova iz njih. Od njega plačemo, a suze ispiraju i čiste spoljni dio oka.

Bijeli luk ima slična svojstva, uklanja otrove i opasne slobodne radikale iz našeg tijela.

Masline pomažu zdravlju i funkciji jajnika.

Smokve su pune sjemena i vise u paru. One povećavaju broj i pokretljivost spermatozoida što sprečava muški sterilitet.

Grah zapravo liječi i pomaže funkciju bubrega, a izgleda upravo kao bubreg.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

13. Večer klapa va Leprince ove subote

Ove subote, 9. srpnja s početkom u 20.30 u Starom Gradu u Veprincu održat će se 13. Večer klapa va ...