Početna - TOP4 - Prodana bivša Todorićeva Villa Castelo

Prodana bivša Todorićeva Villa Castelo

Nekadašnja rezidencija obitelji Todorić u Medveji, Villa Castello, prodana je slovačkom investitoru za 8,115 milijuna eura,a prodaju je danas odobrilo i Privremeno vjerovničko vijeće.

To je tek mali dio restrukturiranja Agrokora koje je objavljeno danas na tiskovnoj konferenciji u Zagrebu, no za liburnijski kraj svakako najznačajnije.

Villa Castelo smještena je uz samo more u Medveji, te je sagrađena je 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma.

Pretpostavlja se da je arhitekt zadužen za osmišljavanje izgleda vizualno impresivne vile, bio slavni Carl Seidl, prema narudžbi prvog vlasnika, Vicenza de Terzija.

Zamišljena je kao parkovni kompleks u kojem se prožimaju morska obala i pošumljena okućnica, a sve skupa zaštićeno od pogleda s kopna i s mora.

Prekrasan kompleks vile od 400 kvadrata i dvorišta od 525 kvadratnih metara i danas je u skladu s izvornim postavkama, s time da je Todorić od Primorsko-goranske županije dobio i koncesiju na pomorsko dobro ispod same vile, za što je plaćao oko pola milijuna kuna godišnje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(Poduzetnički kutak) HUBBAZIA ostvaruje izvrsne rezultate

Održana je druga Konferencija za javnost na kojoj je predstavljen rad poduzetničkog inkubatora Hubbazia- Centra za inovacije u turizmu. Voditelj ...