Početna - IZDVOJENO - Promocija bojanke “Bolnica za medvjediće”
promocija medo

Promocija bojanke “Bolnica za medvjediće”

Bolnica za medvjediće međunarodni je projekt EMSA Europe (European Medical Students` Association) koji se već desetak godina uspješno provodi na Medicinskom fakultetu u Rijeci u organizaciji udruge FOSS MedRi. Projekt je usmjeren na djecu predškolske dobi, s ciljem da se kroz igru i prijateljski pristup studenata medicine najmlađima pacijentima smanji strah od odlaska liječniku, približi bolničko okruženje, da ih se educira o primjerenom ponašanju pri posjeti doktoru te upozna s osnovnom terminologijom i vrstama pregleda koji su u njihovoj dobi najčešći.

Ove godine u sklopu provođenja radionice, prezentirana je i istoimena dječja bojanka, “Bolnica za medvjediće”, prva takva bojanka u sklopu projekta. Bojanka je besplatna i dijeliti će se na svim daljnjim radionicama koje su planirane nakon praznika. Bojanku je ilustrirala Marijana Vargic, koja je ove godine diplomirala na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Rijeci.

Cilj bojanke je da se djeci ostavi nešto po čemu će se sjećati radionice i kroz bojanje ilustracija, koje prikazuju medvjediće koji se koriste na radionici, smanji anksioznost vezanu uz bolnički milje.

Tim mladih medicinara iz Rijeke kontinuirano održava radionice po vrtićima u Rijeci i okolici. Redoviti su sudionici Dječjeg sajma, a svoju prezentaciju projekta imaju već niz godina i u sklopu održavanja Student day festivala na Korzu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...