Početna - IZDVOJENO - Pusić tvrdi kako je dobila podršku predsjednice, Pantovčak negira
pusic kolinda
web

Pusić tvrdi kako je dobila podršku predsjednice, Pantovčak negira

Politički cirkus oko nominacije hrvatskog kandidata za glavnog tajnika UN-a se nastavlja. Podsjećamo, prošlog tjedna Jutarnji list je otkrio da predsjednicaKolinda Grabar-Kitarović nema namjeru podržati nominaciju Vesne Pusić, već veleposlanika RH u Indiji Amira Muharemija. Ta odluka izazvala je salvu negodovanja u diplomatskim krugovima i, kako izvori Jutarnjeg tvrde, uništila i ono malo izgleda Pusić da se domogne prestižne titule. A o izgledima Muharemija ne treba ni govoriti…

Međutim, cijela ova priča je još zamršenija ako je istina da je Vesna Pusić još prije tri mjeseca tražila i dobila potporu na Pantovčaku.

– Bez te potpore Pusić ne bi ni isticala kandidaturu – rekla je glasnogovornica ministrice vanjskih poslova Danijela Barišić za tportal podsjetivši da su obje prije nekoliko mjeseci u intervjuima hrvatskim i stranim medijima potvrdile da Pusić uživa podršku predsjednice.

Međutim, na Pantovčaku imaju neku drugu verziju priče. Glasnogovornik predsjednice Luka Đurić u izjavi za tportal rekao je da nitko sa šeficom države nije kontaktirao po pitanju kandidature za glavnu tajnicu ili glavnog tajnika UN-a.
Izvor: Jutarnji list
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...