Početna - IZDVOJENO - Radionica prijave projekata na natječaj Erasmus+
Prijava-na-natječaj

Radionica prijave projekata na natječaj Erasmus+

Nova godina donosi i nove rokove za prijavu na natječaj programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.Program pruža brojne mogućnosti, među kojima i mogućnost za mobilnost u svrhu učenja – putem razmjena za mlade i usavršavanja osoba koje rade s mladima kojima ćemo se baviti na radionici Prijave na natječaj Erasmus+.

U petak, 13. siječnja, s početkom u 10 sati u Centru tehničke kulture Rijeka održat će se radionica na kojoj će se govoriti općenito o programu Erasmus+, prijavi na natječaj, ispunjavanju obrazaca, pronalasku partnera, evaluaciji prijave te svim malim trikovima i cakama koje su u CTK Rijeka naučili iz iskustva provedbe projekata kroz program Erasmus+. Na radionicu se možete prijaviti slanjem maila na hgalogaza@ctk-rijeka.hr.

Radionica će se održati uz financijski potporu Agencije za mobilnost i programe EU i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Prijave na radionicu zaprimaju se do četvrtka, 12. siječnja, u 14 sati.

S obzirom na široko područje programa Erasmus+, na radionici će biti obrađena područja razmjena mladih i usavršavanja osoba koje rade s mladima.

Razmjena mladih je aktivnost koja omogućuje skupinama mladih iz različitih zemalja da se sastanu i zajednički provode program neformalnog učenja koji su samostalno osmislili i pripremili prije razmjene. Aktivnost može trajati do 21 dana, a temelji se na transnacionalnoj suradnji između dvaju ili više organizacija sudionica iz različitih zemalja i izvan Europske unije. Pojedinci ne mogu samostalno sudjelovati u razmjeni mladih, već putem organizacija koje podnose projektne prijave Agenciji – zbog toga je jako bitno znati podnijeti prijavu ili pronaći partnera iz europske zemlje.

Usavršavanja osoba koje rade s mladima su aktivnosti kojima se podupire stručno usavršavanje osoba koje rade s mladima, tzv. youthworkera, te se njime jačaju kapaciteti organizacija iz kojih oni dolaze. Prijaviti se mogu projekti kao što su međunarodni seminari, osposobljavanja, događanja za uspostavljanje kontakta sa sličnim organizacijama iz drugih država, studijski posjeti ili razdoblja promatranja rada u organizacijama u inozemstvu aktivnima u području mladih.

Prvi rok za prijavu projekata razmjena mladih i usavršavanja osoba koje rade s mladima je 02. veljače 2017.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas započinju radovi u Ulici 9. rujna

Obavještavamo o interventnim radovima na prekopu ceste i ugradnji vodolovne rešetke koji će se odvijati od 20. do 27. siječnja 2022. ...