Početna - IZDVOJENO - RBA Porin manifestacijom ReScience obilježava 20 godina postojanja
rijecka-razvojna-agencija
foto: Grad Rijeka

RBA Porin manifestacijom ReScience obilježava 20 godina postojanja

U povodu 20 godina postojanja Riječke razvojne agencije „Porin“ 29. i 30. rujna 2016. održat će se dvodnevna znanstvena manifestacija ReScience, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Informativnom centru Grada Rijeke.

Manifestaciju ReScience najavili su Ernest Cukrov, direktor RRA Porin te dr. sc. Sven Maričić i Nevenka Kos.

Prvog dana manifestacije uz svečano otvaranje inkubatora u hali na novoj adresi u Ulici Milutina Barača 60 obilježit će se 20 godina postojanja agencije „Porin“, dok će se drugog dana održati znanstvena manifestacija ReScience.

„Građani će tijekom manifestacije imati priliku vidjeti da smo uspjeli organizirati konkretnu prostornu, organizacijsku i financijsku pomoć mladim poduzetnicima koji su u sferi novih tehnologija doveli proizvode do stupnja serijske proizvodnje“, rekao je ravnatelj Cukrov, dodajući kako će biti prezentirana tri takva proizvoda – električna punionica koju su razvili studenti Tehničkog fakulteta, električni bicikl koji je razvio bivši zaposlenik tvrtke Rimac automobili i elektro oprema koja će se u Rijeci ugrađivati u automobile.

Sven Maričić najavio je program novog izdanja ReSciencea i gostovanje velikih imena iz svijeta znanosti. Predstavnici njemačkog KLS Martina, koji su u svijetu proizvodnje titanskim implantata jedni od najboljih proizvođača, predstavit će titanski 3D print, a znanstvenici iz talijanske nacionalne agencije za razvoj i istraživanje Enea govorit će o primjeni 3D tehnologije.

U Rijeku stiže i ravnatelj Instituta „Ruđer Bošković“ Tome Antičić koji će održati predavanje o razvoju i brendiranju društva na novim tehnologijama, govorit će i jedan od slovenskih pionira 3D printa prof. Drstvenšek.

Građanima će biti predstavljena i dva sveučilišna udžbenika koja se direktno tiču 3D printanja, dok će dekan Medicinskog fakulteta Tomislav Rukavina predstaviti primjenu te tehnologije u medicini, i to u svjetlu osnivanja Centra za biomodeliranje i inovacije u medicini.

Ono što bi građanima moglo biti posebno zanimljivo je i 2. natjecanje u upravljanju dronovima u Hrvatskoj koje će se održati drugog dana manifestacije u novoj hali RRA Porin.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...